Отидете към основна версия

1 477 2

Официално: Зетят отива на разпит (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • доналд тръмп-младши-
  • джаред къшнър-
  • камара на представителите

Комисията по разузнаването в Камарата на представителите на САЩ ще разпитва Джаред Къшнър на 25 юли

Снимки: БТА/АР

Комисията по разузнаването в Камарата на представителите на САЩ съобщи, че ще разпита съветника на Белия дом Джаред Къшнър във вторник, 25 юли, в рамките на разследването си за руска намеса в президентските избори през 2016 г., предаде Reuters.

Преди това, на 24 юли, е предвидено зетят на Тръмп, който доброволно обеща да сътрудничи на разследването, да се срещне неофициално и със сенатската комисия по разузнаването.

Отделно Юридическата комисия на Сената съобщи вчера, че синът на президента - Доналд Тръмп младши, и бившият шефа на предизборната кампания на Тръмп Пол Манафорт, са се съгласили да преговарят с комисията да бъдат интервюирани неофициално, извън публичното изслушване.

Комисията уточни, че засега няма да изпраща призовки, задължаващи Тръмп-младши и Манафорт да дадат показания на публичното заседание, насрочено за сряда, 26 юли, но си запазва правото за в бъдеще. Двамата трябва да отговарят на въпроси за участието си в среща в "Тръмп тауър" в Ню Йорк през 2016 г. с руска адвокатка.

През януари CNN съобщи, позовавайки се на анонимни американски източници, че на брифинг в Ню Йорк представители на разузнавателните служби информирали Тръмп, че руските спецслужби разполагали с информация от личен и финансов характер, дискредитираща новоизбрания президент. Сайтът BuzzFeed публикува в интернет 35-те страници на въпросния документ, припомня ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини