Last news in Fakti

22 Юли, 2017 10:33 1 472 2

Официално: Зетят отива на разпит (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • доналд тръмп-младши-
  • джаред къшнър-
  • камара на представителите

Комисията по разузнаването в Камарата на представителите на САЩ ще разпитва Джаред Къшнър на 25 юли

Официално: Зетят отива на разпит (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Комисията по разузнаването в Камарата на представителите на САЩ съобщи, че ще разпита съветника на Белия дом Джаред Къшнър във вторник, 25 юли, в рамките на разследването си за руска намеса в президентските избори през 2016 г., предаде Reuters.

Преди това, на 24 юли, е предвидено зетят на Тръмп, който доброволно обеща да сътрудничи на разследването, да се срещне неофициално и със сенатската комисия по разузнаването.

Отделно Юридическата комисия на Сената съобщи вчера, че синът на президента - Доналд Тръмп младши, и бившият шефа на предизборната кампания на Тръмп Пол Манафорт, са се съгласили да преговарят с комисията да бъдат интервюирани неофициално, извън публичното изслушване.

Комисията уточни, че засега няма да изпраща призовки, задължаващи Тръмп-младши и Манафорт да дадат показания на публичното заседание, насрочено за сряда, 26 юли, но си запазва правото за в бъдеще. Двамата трябва да отговарят на въпроси за участието си в среща в "Тръмп тауър" в Ню Йорк през 2016 г. с руска адвокатка.

Официално: Зетят отива на разпит (СНИМКИ)

Официално: Зетят отива на разпит (СНИМКИ)

През януари CNN съобщи, позовавайки се на анонимни американски източници, че на брифинг в Ню Йорк представители на разузнавателните служби информирали Тръмп, че руските спецслужби разполагали с информация от личен и финансов характер, дискредитираща новоизбрания президент. Сайтът BuzzFeed публикува в интернет 35-те страници на въпросния документ, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    0 0 Отговор
    Тия са големи!
  • 2 юрист

    5 0 Отговор
    Факти са “пропуснали“ най- важното- руският адвокат веселницкая е била адвокат на руската фсб над ...8 години по съдебно дело за собственост на недвижим имот на фсб в русия и е представлявала фсб в това съдебно дело. Това е нещото, заради което се счита, че тя е свързана изключително здраво с фсб и че е действала не в качеството си на руски адвокат, а в качеството си на руски лобист при срещата си с тръмп младши...„...Документите от 2011 и 2012 г. показват, че Наталия Веселницкая е била адвокат на военно поделение 55002 на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) по съдебно дело за права върху недвижим имот. Съдът е отсъдил в полза на Федералната агенция по управление на държавното имущество. Руската агенция за държавните имоти е завела делото, за да си възвърне собствеността върху пететажна сграда в северен район на Москва, заемана от военното поделение....“ http://dnes.dir.bg/news/sasht-izbori-2016-26101181?nt=10