Отидете към основна версия

1 218 3

Шулц: Мога да победя Меркел

  • мартин шулц-
  • ангела меркел-
  • германия-
  • избори

Социалдемократът продължава да е уверен, че може да измести Меркел от канцлерския пост

Главният съперник на германския канцлер Ангела Меркел на предстоящите избори Мартин Шулц изрази днес увереност, че може да я измести въпреки голямата й преднина в социологическите проучвания, предаде Reuters.

Шулц отбеляза по германската телевизия ZDF, че остават още шест седмици до изборите на 24 септември. "Мисля, че все още имам добри шансове да оглавя следващото правителство", заяви той.
Германия се радва на рекордно ниска безработица, балансиран бюджет и силна икономика, така че

Шулц трябва да води тежка битка, за да победи Меркел. В телевизионното интервю той беше предизвикан да каже защо хората да гласуват за неговата Германска социалдемократическа партия, а не за Християндемократическия съюз на канцлерката.

"Германия се справя добре, но заявлението, че Германия се справя добре не означава, че всички германци се справят добре", заяви Шулц. "Ние трябва да сме много по-добре в доста области", каза той.

Шулц отбеляза, че неговите социалдемократи са коалиционен партньор на Меркел в правителството и заслугите за успехите не би трябвало да се приписват само на нея. Той каза, че ще се радва да състави нова т.нар. голяма коалиция след изборите, но под негово ръководство.

По думите му са необходими повече инвестиции в цифровата инфраструктура, програмите за обучение и помощта за семействата с по-ниски доходи.

Според оповестено проучване за в. Bild социалдемократите са увеличили подкрепата си с един пункт до 24 процента, а поддръжката за консерваторите на Меркел остава непроменена на 38%.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Габриел скастри Меркел

    Външният министър на Германия Зигмар Габриел изрази безпокойство от намеренията на канцлерът Ангела Меркел да увеличи разходите за отбрана в страната, ...
    16.08.2017
    1 958
    2
  • Меркел откри предизборната битка

    Канцлерът на Германия Ангела Меркел даде старт на предизборната кампания на партията си – Християндемократическия съюз (ХДС), със специално обръ ...
    12.08.2017
    1 104
    12
  • Спад в рейтинга на Меркел

    Рейтингът на одобрение на германския канцлер Ангела Меркел е спаднал с 10%, съобщи RTL. Данните са от агенция "Инфратест димап" . Според ...
    10.08.2017
    1 165
    4
  • Мартин Шулц: Не съм извънземно

    Кандидатът на социалдемократите за канцлер на Германия Мартин Шулц заяви, че не е извънземно в немската политика, съобщи „Шпигел“. Бивш ...
    03.08.2017
    1 187
    1
Новини по държави: