Last news in Fakti

16 Август, 2017 19:15 1 948 2

Габриел скастри Меркел

  • германия-
  • зигмар габриел-
  • ангела меркел

Той не иска разширяване на разходите за отбрана

Габриел скастри Меркел - 1
Снимка: БТА/AP

Външният министър на Германия Зигмар Габриел изрази безпокойство от намеренията на канцлерът Ангела Меркел да увеличи разходите за отбрана в страната, съобщи ДПА.

„Трябва да се отървем от логиката, според която въоръжаването създава сигурност. Това са идеи на хора като президента на САЩ Доналд Тръмп. Той иска да наложи тази идея на своите партньори в НАТО. Страхувам се, че Ангела Меркел планира да направи точно това след изборите. Ще дадем милиарди за оръжие, за да угодим на Тръмп“, заяви Габриел.

Тръмп призова за увеличаване на разходите за отбрана на всички страни – членки на НАТО. Според него те трябва да достигат до предварително заложените 2% от БВП.

Вече има мнения, че Меркел е готова да се съобрази с това след парламентарните избори в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 катун

    7 4 Отговор
    Меркел кога спечели изборите които са след 2 месеца, че вече планира разходите? .ахти "демокрацията"!
  • 2 Диктатурата на либералното ТО

    4 2 Отговор
    Меркелката,отрезня от мюслетата,а този еврогей сънува розови сънища с участие на бургии в главната роля...
Новини по държави: