Известният готвач Гордън Рамзи разкри, че клиенти на луксозни ресторанти често изискват ястията им да се подправят с кокаин, съобщи „Гардиън“.
Рамзи признава, че това е практика в много елитни ресторанти. Той определя този факт като „малката мръсна тайна на индустрията“.
„Имах подобен случай. Тогава идваше време за десерта. Тогава една двойка клиенти дойде при мен. Те ми казаха: „Виж, тук всички са толкова доволни. Ти си тук, всичко е прекрасно. Можеш ли обаче да ни направиш десерт, като никога до сега. Можеш ли да ни направиш суфле, в което да смесиш захар и кокаин“. Още тогава реших, че няма начин да направя това.
Просто карамелизирах захарта и поръсих малко на върха на суфлето. Те нямаха идея, дали вътре има кокаин или не. Аз просто им оставиха десерта и ги оставих. Дори не им казах довиждане. Подобни неща обаче са масова практика“, заяви Рамзи.