Отидете към основна версия

2 122 27

Русия топи САЩ със снимки от видеоигра

  • русия-
  • терористи-
  • сащ

Кремъл обвинява Вашингтон, че подпомага терористи

Русия е използвала кадри от видеоигра, за да обвини САЩ в подпомагане на групировката „Ислямска държава“, съобщи „Вашингтон Пост“.

Снимките бяха публикувани в социалните мрежи на руското външно министерство. Чрез тях руските власти твърдят, че САЩ са осигурили въздушна подкрепа на конвой от джихадисти, които се изтеглят от Абу Камал.

Според руските представители, това е станало на 9-ти ноември. По това време сирийските правителствени сили превзеха ключова територия от терористите. От там твърдят, че САЩ са оставили джихадистите да се изтеглят, за да блокират правителствените сили.

Сега експерти твърдят, че една то снимките е взета от игра за мобилен телефон. Останалите са били направени през 2016 г. Те показват акция на иракската армия срещу джихадистки сили.

От руското министерство на отбраната обявиха, че разследват твърденията. Все пак от там твърдят, че е факт, че американските сили не са извършили въздушен удар срещу изтеглящите се терористи.

Американски военни обявиха, че това е поредно доказателство за „руската кампания за дезинформация“. От там заявяват, че руските власти все още не могат да дадат реални доказателства за американско сътрудничество с терористите. Очаква се отговор от руското външно министерство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини