14 Ноември, 2017 13:27 4 823 34

Москва: САЩ директно подкрепят терористи в Сирия

  • сащ-
  • русия-
  • ислямска държава-
  • сирия-
  • ефрат

Американците отказаха в категорична форма да нанасят въздушни удари по колона джихадисти от ИД, твърдят руски военни

Москва: САЩ директно подкрепят терористи в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Руското министерство на отбраната обяви, че е установило случаи, в които международната коалиция, оглавявана от САЩ, е подкрепяла терористи от групировката "Ислямска държава" (ИД), предаде ТАСС.

Коалицията пряко е взаимодействала и е подкрепяла ИД, сочат факти, открити миналата седмица по време на операцията на сирийските войски за освобождаване на град Абу Кемал с подкрепа от руската авиация.

Американците отказаха в категорична форма да нанасят въздушни удари по колона терористи от ИД с мотива, че по техни данни терористите "доброволно им се предават в плен" и сега за тях важат положенията на Женевската конвенция относно третирането на военнопленниците, пояснява руското военно ведомство.

Според него авиация на коалицията се е опитала освен това да създава пречки на руските самолети в района на Абу Кемал, за да осигури на терористите безопасно изтегляне от района.

Москва: САЩ директно подкрепят терористи в Сирия

Настъплението на сирийските правителствени войски осуети плановете на Вашингтон да създадат "проамерикански" органи на властта, които не са под контрол на Дамаск, и те да управляват териториите по източния бряг на река Ефрат, заявява Москва.

За "проамерикански" сили, контролиращи Абу Камал, според руснаците щели да бъдат представени бойци от ИД, използващи знамена на Сирийските демократични сили (СДС), открити в източния град.

Москва: САЩ директно подкрепят терористи в Сирия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    103 26 Отговор
    Ми то туй го знаят всички сороститутки в България и по света.

    САШ империята на злото.
  • 2 Владимиркапутин

    77 10 Отговор
    А ние ги подкрепяме индиректно.
  • 3 жужето вие на умрело

    28 68 Отговор
    Ха ха ха ха

    Е това не са ли идиоти ????
    Оказва се ,че неопровержимото доказателство -публикувано на страницата на МО на РФ са кадри от видео компютърна игра

    Коментиран от #27

  • 4 стоян георгиев

    18 65 Отговор
    руснаците очакват американците да свършат тяхната работа и то в полза на асад!!!няма как да стане.да американците ще използват битката в абу камал за да може кюрдите да завладеят цялата територия на запад от ефрат,но тва руснаците и асад го правят вече цяла година използваики ангажираноста на идил с кюрдите те завладяха огромна част от сирииската пустиня .и няма как аидл и кюрдите да са в обща коалиция както го твърди руското външно.много кръв има помежду им.кюрдите както и езидите загубиха много жени и деца от кланетата на идил и няма как да има компромиси.

    Коментиран от #6

  • 5 Извън закона

    11 40 Отговор
    Много ясно че подкрепят терористи същото се отнася и за Русия,нали не мислите че това са хора които сами ще се оправят в такива ситуации.Това е като с МВР дето вика че е закриля престъпниците.Никой сам не тръгва да прави удар без подкрепа и напътствие...
  • 6 Трол

    74 14 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Фактите показват друго, американците чакат други да свършат работата. Докато не се намесиха руснаците в Сирия, ИДИЛ разширяваше територията си включително и в Ирак. Какво направиха сащианците да не падне Мосул в ръцете на идилците, нищо! Каубоите просто чакаха мюслитата да свалят Асад. Когато това не стана и руснаците започнаха да им отнемат територии, тогава се намесиха краварите. До тогава кюрдите и в Сирия и в Ирак не смееха да бафнат срещу ИДИЛ-факт. Възпитаниците на твоите господари колеха свои и християни, а ти се разквича когато Алепо падна. Квичеше и за "умерените", които в началото на конфликта правиха клипове с изтръгване на сърцето на сирийски войник и му ядяха сърцето. Квичиш на умряло, когато от Козяк ти щракнат с пръст. Когато руснаците направят нещо, боравиш с цифри от порядъка на стотици хиляди, когато инфото е за господарите ти цифрите ти падат на хиляда и дори няколко стотин. Квичи, квичи, те ще те използват още малко, но зелена карта няма да ти дадат.

    Коментиран от #28

  • 7 Факт

    53 14 Отговор
    Време беше някой да го ксже открито...
  • 8 Вата у Главата

    15 29 Отговор
    Стават за смях всеки ден от Империята на лъжата

    Ето това са доказателствата ,които са приложили

    AC-130 Gunship Simulator - Convoy engagement


    https://www.bellingcat.com/news/mena/2017/11/14/russian-ministry-defence-publishes-screenshots-computer-games-evidence-us-collusion-isis/

    Коментиран от #11

  • 9 ПУУУУ

    55 7 Отговор
    МИ ЧЕ ТО И ДЕЦАТА ЗНАЯТ,ЧЕ САЩ СА СЪЗДАЛИ ИД-ТЕРОРИСТИТЕ ЗА ДА УБИВАТ МИРНИ ЖИТЕЛИ ЖЕНИ И ДЕЦА ТЕ ТЕРОРИСТИТЕ СА АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИ-ЦРУ УБИИЦИ.ОБУЧАВАНИ СА В САЩ И В САЩ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ .РУСНАЦИТЕ ЧАКАТ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ КРАВАРИТЕ.
  • 10 ПишештияТТТ....

    31 12 Отговор
    На номер 6 и 7 точно за няколко секунди им нацъкаха минусите. Не че ме бърка-ама това доказва троленето на соросоидите е реално нещо.Май и аз ставам американофоб след като няколко пъти забелязвам такава манипулация тук-лишена от поне малко достойнство и чест.

    Коментиран от #12

  • 11 хакер

    10 9 Отговор

    До коментар #8 от "Вата у Главата":

    А ти защо вярваш на Елиът Хигинс? Той се "гони" с руснаците още от сваления малйзийски самолет. Интересувал ли си се забиографията му? Не разбира се! Дори снимката дадена тука не е от компютърна игра, Хигинс твърди, че е от 2016г. удар на иркските сили над идилски конвой.

    Коментиран от #14, #16

  • 12 666666666666666666

    5 25 Отговор

    До коментар #10 от "ПишештияТТТ....":

    Ето написах им плюсове.Спокоен ли си ушанко?
  • 13 Граф Николаевич

    17 3 Отговор
    Къде сме ние в тая ситуция е най-важното, другото е почти без значение за нас като нация....
  • 14 ДАДА

    5 17 Отговор

    До коментар #11 от "хакер":

    Еми виж публикацията на тяхното министерство и какви снимки показва за доказателство...
    И понеже така са се осрали, та ги махат след това
    https://meduza.io/shapito/2017/11/14/minoborony-vylozhilo-neosporimoe-dokazatelstvo-sotrudnichestva-ssha-i-ig-skrinshot-iz-mobilnoy-igry
  • 15 ДАДА

    4 22 Отговор
    Факти - вие кога ще публикувате пълната новина. Дали ще е в раздел Любопитно си е ваша работа... ама да разпространявате откровенна пропаганда на Россия...

    Коментиран от #17

  • 16 Вата у Главата

    7 16 Отговор

    До коментар #11 от "хакер":

    Ами не го е казал само той

    Ето

    https://lenta.ru/news/2017/11/14/minoboroni/

    Това съвсем не е първия път когато миноборона ЛЪЖЕ безпардонно. Само си спомни клипчето с което Путин се хвалеше на Оливър Стоун.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Димитър

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "Вата у Главата":

    Това също ли е Руска пропаганда? http://www.bbc.com/news/av/world-middle-east-41977894/how-did-is-fighters-escape-from-raqqa
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 реалист

    19 4 Отговор
    Никога няма да разберем дали това е чистата истина ,но като знаем, че САЩ обичат да отглеждат терористи , напълно е възможно така да се е случило ,все пак ЦРУ толкова пари е потрошило да ги обучава .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дада

    8 12 Отговор

    До коментар #21 от "Alisa":

    Коте не забравяй, че където сме ви фанали там сме ви били. Щото Адмирал Кузнецов изплаши пожарната в Латакия, че не знаеха дали водата ще им стигне да я угасят тая пущина. И още един въпрос. Като е толкова убаво при вас, що сите драпате да се махнете от матушка? А?
  • 23 точ

    9 5 Отговор
    колкото и да цвъркате америкнците и фесовете са смачкани
  • 24 мъка

    8 5 Отговор
    до 3 Путин много добре им разказва играта
  • 25 Мачкай Вова

    8 3 Отговор
    Време е да ги подкараш и краварите барабар с идилците, щото точно те създадоха ИД и причиниха тая трагедия в Близкия изток.
  • 26 Голям прос

    10 5 Отговор
    За всички е ясно, че ФАЩ с*рат всички л*йна по света, само че техните поддръжници не си го признават. Някой ден, някой ще им начеше сърбела.
  • 27 OMG WTF

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "жужето вие на умрело":

    Русорасти, сър.
  • 28 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    тролчо ,тва е като банката на родшилд купила лукоил.уж вярно ама смехотворно.американците чакали други да им свършат работата???и как чакат?те са в ирак и региона от 20 години лично.да сега искат местните правителства да почнат да се оправят сами и затова не се намесиха в ирак в сухопътна операция,а чакаха самия ирак да се окопити и да отвърне на джихадистите което и стана.в сирия убавец те можеха да се намесят още 2013 и до сега щеше да се е приключило.само че оставиха асад да се оправя ,но се видя кво се оправи въпросния.руснаците се включиха когато реално коалицията на кюрди и християни в северна сирия се беше окопитила и напредваше срещу ислямска държава.сега чети внимателно кво пиша.руснаците не воюваха с ислямска държава през първата половин година на инвазията си.прочете ли го!!!!воюваха само с умерените ,а ал каида и идил ги пропускаха.плана на руснаците и асад бе да се изтрепат или радикализират умерените за да няма алтернатива на асад.руснаците направиха на лунен пеизаш алепо,хомс,северен дамаск и затова ревах аз.щото там умираха предимно невинни жени и деца ,а отселелите бягаха към европа.когато обградиха алепо руснаци и асадисти разрушиха града и пропуснаха ал каида да си тръгнат по живо по здраво,а ти мълчеше тогава като бит пе..л!а за цифрите съм конкретен .ако някоя не ти хареса заповядаи оспори я.и сега за козяк и моите господари.аз троле,твърдя че сегашния американски президент доналд тръмп е пълен боклук!!!ти сега за да ми докажеш че не с
  • 29 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    и сега за козяк и моите господари.аз троле,твърдя че сегашния американски президент доналд тръмп е пълен боклук!!!ти сега за да ми докажеш че не си на копаня в масква искам да напишеш същото за путин!иначе ще стане оная за крадеца дето вика дръжте крадеца!та чакам да се докажеш!

    Коментиран от #31

  • 30 Вили

    1 4 Отговор
    Икономиката на Русия е колкото на Италия.
  • 31 юрист

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    А забелязвате ли, че руският многоников трол вече не иска да използва никовете си “бесен язовец“ и “скорпион69“ и все си мисля, че са го поканили на разговор от гдбоп;) А иначе- подкрепям 100% Вашите коментари. Руският тролинг е един и същ- вместо коментари по същество, започват с лични обиди, набеждаване, че Ви плаща сащ, набеждаване за каквото се сетите с цел да се ядосате и да спрете да пишете, да не съществуват коментари, различни от платената руска пропаганда, за да се внуши усещане, че видите ли- ВСИЧКИ български коментатори са за русия, а истината е , че в даденият времеви момент са останали да пишат САМО руските тролове...

    Коментиран от #32

  • 32 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    за мен няма значение гдбоб и т.н.аз изразявам свое мнение ,нека пишат с колкото и каквито искат никове,тва не променя истината такава каквато е,а тя е на наша страна.жалкото е че в българия има стереотипи изключително погрешни и вредни за българския народ и тези стереотипи умишлено се потдържат от тази ,а и други такива групи.именно заради тях пиша тук,щото истината трябва да се знае ,а такива форуми станаха място четено и коментирано от мнозина.за това трябва да се пише ,но не демагогия ,а истината такава каквато е.щото понякога русофобите деистват подобно на въпросните русофили и нанасят щета по-голяма от тази на троловете.иначе трола с многото имена переодично създава нови свои никове и изоставя стари.аз пиша тук няколко години и съм писал с много негови различни такива.тва няма значение щото интелекта и изразните му средства са едни и същи.групата с него деиства в синхрон и използва обща подвеждаща информация ,както и общи термини,плод на руската хибридна пропаганда,но както казах в началото тва за мен няма никакво значение!
  • 33 стоян георгиев

    0 5 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=t-FY4dPEvNQ
    руското министерство на отбраната е по смешно от филм за мики маус.може ли с тези снимки бе убавци?тва като изрязаното самолетче дето трябваше да мине за автентична снимка как украинците свалят малаизииския боинг.тук е още по-грубо ,но явно за ония 80% ням значение как ще ги излъжат!
  • 34 ХАСАН

    3 0 Отговор
    Тая информация беше оповестена от Англия!..Англия почна да губи контрол в Близкия изток..Сащ я измества и заради това английските тайни служби осветлиха връзката между кюрдските терористи,ИД терористи и Сащ!!..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания