15 Ноември, 2017 09:59 2 107 27

Русия топи САЩ със снимки от видеоигра

  • русия-
  • терористи-
  • сащ

Кремъл обвинява Вашингтон, че подпомага терористи

Русия е използвала кадри от видеоигра, за да обвини САЩ в подпомагане на групировката „Ислямска държава“, съобщи „Вашингтон Пост“.

Снимките бяха публикувани в социалните мрежи на руското външно министерство. Чрез тях руските власти твърдят, че САЩ са осигурили въздушна подкрепа на конвой от джихадисти, които се изтеглят от Абу Камал.

Според руските представители, това е станало на 9-ти ноември. По това време сирийските правителствени сили превзеха ключова територия от терористите. От там твърдят, че САЩ са оставили джихадистите да се изтеглят, за да блокират правителствените сили.

Сега експерти твърдят, че една то снимките е взета от игра за мобилен телефон. Останалите са били направени през 2016 г. Те показват акция на иракската армия срещу джихадистки сили.

От руското министерство на отбраната обявиха, че разследват твърденията. Все пак от там твърдят, че е факт, че американските сили не са извършили въздушен удар срещу изтеглящите се терористи.

Американски военни обявиха, че това е поредно доказателство за „руската кампания за дезинформация“. От там заявяват, че руските власти все още не могат да дадат реални доказателства за американско сътрудничество с терористите. Очаква се отговор от руското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    35 28 Отговор
    Отново САЩ лъжат, измамата и шантажа са официалната политика на Вашингтон
  • 2 Kcaniba

    33 29 Отговор
    Империята на злото се превърна в империята на лъжата! Жалки и безсилни ватенки!

    Коментиран от #9

  • 3 Джентълменът русофил

    27 28 Отговор
    Ама моля ви се, кога американците са били ивновни за каквото и да е!?
  • 4 Да го кажем направо

    24 29 Отговор
    САЩ вече строшиха тъпомера..

    Коментиран от #7, #8, #16

  • 5 Jeronimo

    30 16 Отговор
    Ха ха ха пРосия пак стана за смЕх.

    Империята на лъжата
  • 6 юрист

    21 20 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Американски военни обявиха, че това е поредно доказателство за „руската кампания за дезинформация“. От там заявяват, че руските власти все още не могат да дадат реални доказателства за американско сътрудничество с терористите...“ Точно това е и истината. Русия за пореден път стана ЗА СМЯХ , защото си позволи много груба провокация, съшита с бели конци. Няма да се изненадам, ако при следващата си провокация стане още по- нагла и предостави скрийншот- ове от всякакви онлайн игри с танкове, като вид “доказателство“, за да обвини сащ.Не, че ме засяга, защото това засяга само руските тролове- само те твърдят, че сащ подпомага терористите от идил...
  • 7 Да го кажем още по-направо

    20 17 Отговор

    До коментар #4 от "Да го кажем направо":

    Някой друг строши тъпомера и този някой не са САЩ. Новината ясно казва кой е строшил тъпомера. :)

    Коментиран от #26

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 хахахаа

    18 17 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    империята на злато -Дървеното бараково гето-ФАЩ : и пещерните русофоби от фейк нюз -рума знаят, че САЩ е равно на идил ал кайда ал нусра и другата талибанска сволач.Добрата новина е че тази африканско талибанска" умерена опозиция" е ежедвенво обезглавявана от РФ, иранските и сирийски войски.

    Коментиран от #11, #18

  • 10 стоян георгиев

    15 15 Отговор
    тва не е за първи път.същото бе и с малаизииския самолет и в много други случаи.защо пускат такива груби лъжи ще се запита някои.ами прочетете коментарите на русофилиците.те показват че квото и да ги излъже путин те го приемат.дори утре да им каже в очие,еи аз ви излъгах и то умишлено ,те пак го приемат смятаики че тои е постъпил правилно.та бсп депутата правилно каза за 80 те % ,хем русофили,хем дебили!то и рима има!
  • 11 Kcaniba

    4 16 Отговор

    До коментар #9 от "хахахаа":

    Напълно съм съгласен!!
    Дори евтино платеният трол с втори коментар го знае!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Д-р Хаус

    17 8 Отговор
    Лъжат ,лъжат та се късат.
    Особено фрапиращ беше случая за бомбардировката на хуманитарен конвой на Червения кръст в Сирия.
    Излязоха с 15 различни версии -коя от коя по неправдоподобни.
    На заседание на ООН бившия държавен секретар Джон Кери нарече цялата кремълска администрация сбирщина от лъжци. И Лавров мигаше на парцали понеже Кери се беше подковал с цитати,снимки и документи.
  • 15 Пеньо

    6 5 Отговор
    Хората на орка могат да лъжат много по-добре, а не да се излагат по този начин!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Да го кажем направо

    2 12 Отговор

    До коментар #16 от "Откачен Борсук":

    Хапчетата не помагат ли вече?
  • 18 юрист

    11 7 Отговор

    До коментар #9 от "хахахаа":

    “...Публикувано във факти.бг: и пещерните русофоби от фейк нюз -рума знаят, че САЩ е равно на идил ал кайда ал нусра и другата талибанска сволач....“ Напротив- когато се стигне до РЕАЛНИ доказателства за доказване на това ваше твърдение, застъпници на путлер, вашата миноборона русии предоставя СКРИЙНШОТОВЕ на онлайн игри за “доказателства“:D Само, че това, недраги русофили, НЕ СЕ ПРИЕМА ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВО даже в тъпите шериатски държави, а какво остава в държавите със светско законодателство:D С руските пропагандни клипчета в нета и в руските държавни сайтове, може да мОтате главите само на руснаците, които са пряко зависими от решенията на путлер, но не можете да заблудите образованите европейци да ви вярват!
  • 19 юрист

    8 5 Отговор
    Нека видим кое се приема за доказателство в един руски наказателен процес съгласно наказателнопроцесуалният кодекс на русия- Наказателно-процесуалния кодекс на Руската федерация", с дата 18.12.2001 N 174-FZ (изд. От 07.29.2017) (изм. И вътр., Регистриран. В сила от 01.09.2017) Наказателно-процесуален кодекс Чл. 74. Доказателства 1. Доказателството на наказателното дело е всяка информация, въз основа на които съдът, прокурор, следовател, разследване офицер по начина, предвиден в този кодекс, се установява наличието или липсата на обстоятелства, подлежащи на доказване в наказателното производство, както и други обстоятелства, имащи значение за наказателното дело.
    2. Като доказателство се допускат:
    1) свидетелски показания на заподозрения, обвиняемия;
    2) свидетелски показания на жертвата, свидетел;
    3) заключение и свидетелски показания на експерта;
    3.1) заключение и свидетелство на специалист;
    (точка 3.1 е въведена от федералния закон от 04.07.2003 г. N 92-ФЗ)
    4) материални доказателства;
    5) протоколи за разследващи и съдебни действия;
    6) други документи.
    http://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_34481/a54a97fddfdd6150a29ca723fd38b06e91279a06/ И понеже международният тероризъм Е престъпление и по руския НК, защо русия не е представила доказателства съгласно УКП на рф за твърдението си, че сащ подкрепят международният тероризъм?
  • 20 юрист

    7 5 Отговор
    УКП на рф да се чете УПК/ уголовнопроцесуальний кодекс рф/ на рф- грешката е моя
  • 21 333

    3 10 Отговор
    Абе аз гледам и ББС пишат за нещо такова. Явно и в ББС има кампания за дезинформация, която странно как съвпада с руската.
    Пък до колкото знам, ББС се финансира от Великобритания.
  • 22 333

    3 8 Отговор
    Статията на BBC
    http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/raqqas_dirty_secret
    Ако ми затрият линка, търсете raqqas dirty secret bbc

    Коментиран от #23

  • 23 юрист

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "333":

    Поддръжката на международния тероризъм е престъпление и в ю.к., и в сащ. След като ббс твърдят, че имат свидетел- очевидец на обвиненията си, нека ю.к. да започне наказателно дело, в който да извикат като свидетел- очевидец въпросният арабин или поне английски оправомощен държавен орган да му вземе писмено показанията, когато отново го намери в сирия, да ги запише, лицето да се подпише под тях и да видим след това какво ще е развитието на английският процес!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Kcaniba

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "ANTI USA":

    В коневръза изтрещяхте ли ....?
  • 26 Румяна Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да го кажем още по-направо":

    Зависи кои са били експертите и колко им е било платено.Има хора,които вярват на всичко,което им се представи за новина.А за останалите,които си задават въпроси:1 Как така руските военни избраха като трибуна изведнъж соц.мреж?.2 Дали сериозни мъже,заети със сериозни дела ще си играят да слагат снимки от видео игри?
  • 27 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Кои са тези руски военни от Зоната на мрака? Редови или офицери?И кои са мистериозните експерти.Защото и аз може да съм експерт по любовния живот на прелетните птици .И последно,сателитните снимки няма шанс да се представят за елемент от видео игра.Тия ги разправяйте на дядо ви.