Отидете към основна версия

8 664 11

Бежанци стават мъжки проститутки в Швеция

  • бежанци-
  • проститутки-
  • швеция

Най-уязвими са застрашените от депортация

Снимка: БТА/AP

Все по-често мъже имигранти в Швеция започват да работят като проститутки, съобщи Sputnik.

Момчетата, които са заплашени от депортация, са особено податливи в тази сфера. Информацията е на Националната федерация за сексуална просвета в Швеция.

„Проституцията е символичен сигнал за равенството между половете, тъй като често се възприема, че мъжете са подбудители, а жените жертви. Мъжете и момчетата винаги са интерпретирани спрямо тяхната сексуалност, а жените и момичетата се третират като жертви“, заявява сексологът на организацията Сюзан Ларсдотер.

Тя смята, че мъжете и момчетата, които проституират, никога не се смятат за жертви, а за хора, които използват сексуалността си, за да получават пари. Според нея са нужни повече изследвания, относно това какво кара младите момчета да започнат да се занимават с проституция, особено ако са от по-уязвими общности като имиргантската.

Според ръководителят на Националния съвет на Швеция за бежанците Сана Уестрин, някои млади бежанци, страхувайки се от депортация, се свързват с престъпни групи, където започват работа със сутеньори.

Швеция се смята за една от страните с най-големи постижения в транссексуалното равенство. В момента се взимат мерки за защита на бежанците от връзки с престъпните групи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Продават хора като роби в Либия

    Ексклузивно разследване на CNN показва как хора се продават в робство в Либия за по 800 долара. Бизнесът се ръководи от банди, които обещават на бежан ...
    15.11.2017
    3 251
    3
  • Мигранти доброволно бягат от Гърция

    Общо 16 003 поискали убежище са напуснали Гърция с помощта на международната организация за миграция. Това твърди германският в. Frankfurter allgemein ...
    15.11.2017
    1 993
    1
Новини по държави: