Last news in Fakti

15 Ноември, 2017 01:30 1 976 1

Мигранти доброволно бягат от Гърция

  • гърция-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • ес

Общо 16 003 бежанци са напуснали южната ни съседка с помощта на международната организация за миграция

Мигранти доброволно бягат от Гърция - 1
Снимки: БТА/АР

Общо 16 003 поискали убежище са напуснали Гърция с помощта на международната организация за миграция. Това твърди германският в. Frankfurter allgemeine zeitung в публикация, цитирана от медии в южната ни съседка.

Това става в момент, когато от една страна мигрантският поток към гръцките острови нараства, а в същото време хиляди чужденци напускат доброволно страната, за да се завърнат по домовете си, отбелязва германският вестник.

Позовавайки се на данни на гръцката полиция, изданието пише, че повечето от доброволно напусналите са от Албания, Пакистан, Бангладеш и Афганистан, а също и от северноафрикански страни.

Мигранти доброволно бягат от Гърция

Представител на властите в Атина казал, че тези хора са осъзнали, че нямат шанс да получат убежище в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост с име

    14 0 Отговор
    Браво на гърците, че са им помогнали да го осъзнаят.
Новини по държави: