Отидете към основна версия

3 358 6

Тръмп с хладилници за 24 млн. USD

  • air force one-
  • самолет-
  • хладилници-
  • тръмп
Снимки: Shutterstock

Air Force One определено може да бъде окачествен като най-сигурния, най-модерния и най-специалния самолет в света. Поредното доказателство за това е поръчката на хладилниците за машината, чиято изработка е възложена на авиационния производител Boeing. Цената на хладилниците за самолета е ... 24 млн. USD, сочат данни от държавната поръчка направена от Пентагона.

През декември 2017 г. компанията е сключила договор на стойност 23.7 млн. USD за разработката, производството, доставянето и тестването на хладилници модел VC-25A G12/G13.

Става дума за 5 големи хладилници, които могат да включват над 25 отделения. В самолета трябва да се съхраняват минимум 3000 обяда, които могат да осигурят прехраната на борда на самолета за една седмица. Това се прави в случаи, че се стигне до извънредна ситуация, като например война.

Работещите в момента хладилници на Air Force One са монтирани през 1990 г., когато е пуснат в експлоатация президентският Boeing 747. Надежността на старите хладилници се е понижила, особено в горещините и когато времето е влажно, обясняват специалисти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини