Last news in Fakti

27 Януари, 2018 13:56 3 355 6

Тръмп с хладилници за 24 млн. USD

  • air force one-
  • самолет-
  • хладилници-
  • тръмп
Тръмп с хладилници за 24 млн. USD - 1
Снимки: Shutterstock

Air Force One определено може да бъде окачествен като най-сигурния, най-модерния и най-специалния самолет в света. Поредното доказателство за това е поръчката на хладилниците за машината, чиято изработка е възложена на авиационния производител Boeing. Цената на хладилниците за самолета е ... 24 млн. USD, сочат данни от държавната поръчка направена от Пентагона.

През декември 2017 г. компанията е сключила договор на стойност 23.7 млн. USD за разработката, производството, доставянето и тестването на хладилници модел VC-25A G12/G13.

Тръмп с хладилници за 24 млн. USD

Става дума за 5 големи хладилници, които могат да включват над 25 отделения. В самолета трябва да се съхраняват минимум 3000 обяда, които могат да осигурят прехраната на борда на самолета за една седмица. Това се прави в случаи, че се стигне до извънредна ситуация, като например война.

Работещите в момента хладилници на Air Force One са монтирани през 1990 г., когато е пуснат в експлоатация президентският Boeing 747. Надежността на старите хладилници се е понижила, особено в горещините и когато времето е влажно, обясняват специалисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да духат супата Бедните

    19 3 Отговор
    Ай стига уе! 3000 обяда за една седмица
    А стига , И това е резерва!!!
    Най ми е интересно когато им изтече годност какво ги правят . абе
    С две думи ; Да го ..... Бедните
  • 2 а стига бе

    13 2 Отговор
    ...... В самолета трябва да се съхраняват минимум 3000 обяда, които могат да осигурят прехраната на борда на самолета за една седмица.......Бърза сметка-в ден се получава по 428,5 обяда--е колко човека са на борда на самолета???? ......Май и тия ги тресе корупцията яко...
  • 3 ибрахим

    6 0 Отговор
    ми кой ги знае колко са на борда ама в Давос пристигна с 1500 човека антураж
  • 4 бай Бай

    5 0 Отговор
    А, закуски и вечери ще има ли? Или ще замезват по един път на ден сухари ?
  • 5 Камагра

    6 0 Отговор
    Този самолет на снимката съм го виждал 2006 или 2007г не помня точно, слизах по склоновете на Горна Баня от към Суходол и се появи от Запад посока центъра, тогава пристигаше Буш младши в София, беше септември месец мисля и ясно се виждаше синята окраска

    Коментиран от #6

  • 6 АЗ САМ

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Камагра":

    Гледахме го. Направи Z - образна маневра премина над жк Надежда ...Подуене и под невиждан до тогава ъгъл слезе към пистата от запад на исток !