Last news in Fakti

12 Май, 2017 09:44 5 986 8

Air Force One със щети за милиони долари

  • самолет-
  • президент-
  • сащ-
  • air force one

Щети в размер на близо 4 млн. USD са нанесени на самолета на президента на САЩ – Air Force One. Причината е нарушаване на регламента за техническа поддръжка на самолета Boeing VC-25. Допуснатата небрежност е можела да доведе до пожар или взрив по време на полет.

Информацията е на база отчет на федералните власти в резултат на разследване на допуснати нарушения по време на технически преглед на VC-25 извършен в базата на корпорацията Boeing в Сан Антонио (Тексас) в периода 1-10 април 2016 г. Съгласно отчета, механиците са допуснали замърсяване на кислородното оборудване. Те са използвали „инструменти, части и компоненти”, които не са били правилно почистени за извършването на „проверка за течове от кислородната система”. Както уточнява телевизионния канал CNN, съществува правилник за почистване на тези компоненти от частици вещества, които могат да доведат до реакция при контакта им с кислород.

Федералните власти са започнали разследване след като един от механиците на Boeing е съобщил на шефа си за предполагаемите нарушения, уточнява CNN, въпреки че няма никакви последствия от неспазения в случая правилник за действие.

За нанесените щети изпълнителят по поддръжката е изплатил компенсация. „Предприехме оперативни действия и докладвахме за инцидента на ВВС. Boeing почисти системата за кислород за своя сметка” се съобщава в информация на корпорацията.

Президента на САЩ лети на самолет тип VC-25, който е построен на базата на модел Boeing 747. Машината, която е на две нива и широкофюзелна, е предназначена да извършва междуконтинентални полети. През 2016 г. Boeing спечели конкурса са разработка на нов самолет за ръководителя на американската администрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    25 2 Отговор
    Е, Президентът на САЩ е летял на самолет тип WC.
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    15 7 Отговор
    Няма да липсва на никои клоуна
  • 3 Пеньо

    17 6 Отговор
    Това не се случва за първи път! По NG има поредица "Разследване на самолетни катастрафи". В един от епизодите имаше разследване относно употреба на резервни части-менте довели до катастрофа. Стигна се и до Air Force One.
    То и сегашният президент е менте!

    Коментиран от #4

  • 4 Дидо

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пеньо":

    Пеньо-то и цялата държава им е менте-ако си говорим реално.Защото ако не са малките и слаби държави-които САЩ рекетира постоянно,ще са по-зле и от Мексико...
  • 5 Дедо

    6 0 Отговор
    Ииии, широк ФЮЗЕЛ....
  • 6 Буко Баламата

    4 0 Отговор
    И нас какво ни грее тази работа???????
  • 7 аааааааа

    0 0 Отговор
    Само Путин се вози на оригинал, хахахаааааа.
    кога ли ще падне целия руски самолет..
    като най-новия танк, дето неможа за запали на Красная площадь, като навия ВАЗ, дето Путкин седна и не можа да го запали....хахахаааа
  • 8 696

    0 0 Отговор
    рашъните с ушанките са пияндета и ментета