Отидете към основна версия

4 607 10

Делегация на ДПС в Анкара (СНИМКИ)

  • турция-
  • ахмед ахмедов-
  • ердинч хайрулла

Ердинч Хайрулла отново желан от турската държава

След като скандалният депутат от Меджлиса Азиз Бабушчу отново стана желан в България, членът от ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрулла получи „зелена улица“ за посещение в Турция. Това стана ясно днес - делегация на ДПС, водена от зам.-председателя на ДПС и председател на групата за приятелство на Народното Събрание на България между България и Турция Ахмед Ахмедов, е на посещение в Анкара, а в нея са още Ердинч Хайрулла и народният представител Имрен Мехмедова.

Това пише сайтът „24 Родопи“.

Представителите на ДПС са официални гости на изборния Конгрес на Народно републиканската партия (CHP), който се провежда на 3 и 4 февруари. СНР е най-голямата опозиционна сила в Турция.

Делегацията, посети мавзолея "Анъткабир" на основателя на съвременна Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк и поднесе венец на паметната плоча в почит на великия лидер. В делегацията участват и Гюнер Четин -представител на ДПС в Тракия, и Танер Чауш -представител на ДПС в Бурса.

Припомняме, че между първия и втория тур на президентските избори у нас през 2016 година тогавашният депутат и председател на парламентарната група за приятелство „България – Турция“ Ердинч Хайрулла беше върнат от ГКПП „Капъ куле“. През март 2017-та пък София обяви за нежелан чужденец у нас Азиз Бабушчу.

Припомняме, че Бабушчу посети централата на ДПС на 13 ноември и 12 декември м. г. Днес пък Хайрулла свободно пътува в Турция.

На конгреса си, делегатите на CHP ще гласуват за нов председател. Сред 4-та кандидати е и любимецът на изселниците, депутатът Мухаррем Индже, сочен за най-добрия оратор не само в "партията на Ататюрк", но и в Меджлиса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: