Отидете към основна версия

2 345 7

Юнкер разговарял със Ска Келер по повод изявленията на Валери Симеонов

  • валери симеонов-
  • жан-клод юнкер-
  • ска келер

Миналата седмица Келер беше на посещение у нас и се присъедини към протестите срещу строителството в Пирин

Снимка: БТА/АР

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е разговарял в петък с председателя на групата на "Зелените" в ЕП Ска Келер, както и с българските власти.

Това съобщи на пресконференция в отговор на въпрос говорител на комисията.

Последва съобщение до медиите от Министерския съвет, което според нас изясни нещата. Затова за нас случаят е приключен - съобщението разграничи правителството от позицията на вицепремиера Симеонов, добави говорителят.

Миналата седмица Келер беше на посещение у нас и се присъедини към протестите срещу строителството в Пирин и на нов път през Кресненското дефиле.

По този повод Националният фронт за спасение на България (НФСБ) разпространи декларация до Министерството на външните работи, ЕП, федералното правителство на Германия и Коалиция "Алианс 90/Зелената партия", подписана и от Симеонов. В текста Келер бе наречена "нагла и самонадеяна особа", "покрила се с позорна слава зелена активистка".

НФСБ настоя МВнР да обяви Келер за персона нон грата и тя да бъде експулсирана. Келер отвърна, че никога и никъде по света досега не е получавала подобно отношение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кабинетът се разграничи от Симеонов за Ска Келер

    Позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство. Правителството на Република България винаги е отворено към ...
    09.02.2018
    1 807
    4
  • Да намажем ските на Ска Келер

    Национален Фронт за Спасение на България (НФСБ) протестира остро срещу участието на немския евродепутат Келер във вечерното софийско шляене на политич ...
    09.02.2018
    2 416
    13
Новини по държави: