12 Февруари, 2018 20:47 2 328 7

Юнкер разговарял със Ска Келер по повод изявленията на Валери Симеонов

  • валери симеонов-
  • жан-клод юнкер-
  • ска келер

Миналата седмица Келер беше на посещение у нас и се присъедини към протестите срещу строителството в Пирин

Юнкер разговарял със Ска Келер по повод изявленията на Валери Симеонов - 1
Снимка: БТА/АР

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е разговарял в петък с председателя на групата на "Зелените" в ЕП Ска Келер, както и с българските власти.

Това съобщи на пресконференция в отговор на въпрос говорител на комисията.

Последва съобщение до медиите от Министерския съвет, което според нас изясни нещата. Затова за нас случаят е приключен - съобщението разграничи правителството от позицията на вицепремиера Симеонов, добави говорителят.

Миналата седмица Келер беше на посещение у нас и се присъедини към протестите срещу строителството в Пирин и на нов път през Кресненското дефиле.

По този повод Националният фронт за спасение на България (НФСБ) разпространи декларация до Министерството на външните работи, ЕП, федералното правителство на Германия и Коалиция "Алианс 90/Зелената партия", подписана и от Симеонов. В текста Келер бе наречена "нагла и самонадеяна особа", "покрила се с позорна слава зелена активистка".

Юнкер разговарял със Ска Келер по повод изявленията на Валери Симеонов

НФСБ настоя МВнР да обяви Келер за персона нон грата и тя да бъде експулсирана. Келер отвърна, че никога и никъде по света досега не е получавала подобно отношение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веско

    21 0 Отговор
    Е да бе,корупцията в ЕС си е нормална :Д
  • 2 еврогейци

    24 1 Отговор
    Оплаквали са се по женски !
  • 3 Тръмп

    10 2 Отговор
    В превод означава,че Бойко е против лифта и подкрепя Ска и Зелените!!!!!!:):):)Освен да организираме протест от Банскалии пред Бундестага,за друг по-добър Български отговор на Наглостта не се сещам!!!!Те изпратиха Една,ние ще изпратим 100 или 1000 за да защитим достойнството и суверенитета си!!!!!
  • 4 Тръмп

    14 3 Отговор
    Зад този гаф отново прозира Екатерина Захариева,която си трае когато някаква Евродепутатка от мижава партия си позволява да се намесва във Вътрешните работи на България!Вътрешния Министър и той спи вместо да я задържи за 24часа за незаконна намеса!!!!!!:):):)Тъпи сте и не можете да отстоявате Националния интерес!Срам,че клякате при провокация от външни врагове!
  • 5 Истината винаги боли

    11 0 Отговор
    Банскалии ако искат лифт трябва да спят на жълтите павета,само тогава ще има успех.Всичко се постига с борба,без борба няма да има НИЩО....
  • 6 бай. ГАНЯ селендура

    5 9 Отговор
    Хич не се радвам на балкански простащини. Ако нещатЕС , нека върви на ......дето си иска. Ама щом сме се хванали на хорото , има си правила и норми. Кви са такива приказки тип гетото. Всяко нещо ди има граници, и не сме пред избори. Той се издъни на границата и цял свят видя що за народ сме. Товали са нормалните българи ? Аман от примати и орангутани.
  • 7 аве фюрер

    5 1 Отговор
    Браво Валери , тия зеленикави боклуци нямат място в България.
Новини по държави: