Отидете към основна версия

11 462 25

„Бойната Барби” разказа за издевателствата в армията

  • военни-
  • жени-
  • ходж-
  • англия

Носителката на титлата „Мис Англия 2009” Катрина Ходж, която е служила в британската армия, разказа в интервю за Mirror Online за тормоза, на който е била подложена. По думите й, колегите са започнали да издевателстват над нея, след като е наградена за участието си в операция в Ирак. Много от военнослужещите са смятали, че тя е получила благодарност от ръководството само защото „не е мъж”.

Ходж разказва, че е получавала унизителни писма. Няколко пъти е била нападана в столовата. „Един път ме замериха с кен от газирана напитка. Едва се сдържах да не се разплача пред тях, но когато останах насаме просто се раздрах от рев”, казва Ходж. Ръководството, разбирайки за произшествията, не решава да води разследване.

Катерина Ходж попада в британската армия, когато е на 17 години. Служила е в Кралския английски полк в град Пирбрайт, в графство Съри. Прякора „Бойната Барби” тя получава след като пристига на работа с обувки на високи токчета, с изкуствени мигли и розов куфар. През 2005 г. по време на мисия в Ирак, продължила 7 месеца, тя обезоръжава джихадист и спасява живота на петима свои другари.

През 2009 г. печели конкурса „Мис Англия”, но това само задълбочава конфликта с останалите военнослужещи. През 2015-а напуска армията. Твърди, че дори и днес получава сексуални нападки в интернет от военни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини