Отидете към основна версия

4 161 37

Сергей Скрипал е в съзнание и може да говори

  • скрипал-
  • сергей скрипал-
  • съзнание-
  • отравяне-
  • великобритания-
  • русия
Снимка: АР/БТА

Бившият полковник от Главното разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал, пострадал от предполагаемо отравяне с нервнопаралитично вещество в английския град Солсбъри е в съзнание и може да говори, съобщи телевизионният канал Sky News.

„В най-скоро време полицията ще може да разговаря с него. Бившият руски шпионин Сергей Скрипал вече не е в критично състояние, добре реагира на лечението, в съзнание е и разговаря”, съобщава телевизионният канал, като не назовава източника на информацията си.

Главният лекар на Солсбъри Кристин Бланшард по-рано съобщи, че Скрипал „добре реагира на лечението и здравословното му състояние бързо се подобрява”.

Представители на руското посолство в Лондон са изразили благодарност на медицинския персонал, който отговаря за лечението на бившия полковник от ГРУ и неговата дъщеря Юлия.

На 4 март 66-годишният Скрипал, осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и неговата 33-годишна дъщеря Юлия бяха отровени в Солсбъри с нервнопаралитично вещество. По-късно Великобритания излезе с информацията, че веществото е руско производство и на тази база обвиниха Русия в участие в инцидента. Руската страна категорично отхвърли всички обвинения, като заяви, че програмата за разработване на подобно вещество не е съществувало нито в СССР, нито съществува в Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини