Last news in Fakti

5 Април, 2018 16:18 44 925 35

Юлия Скрипал проговори

  • сергей скрипал-
  • юлия скрипал-
  • великобритания-
  • солсбъри-
  • проговори-
  • дъщеря-
  • александър яковенко

33-годишната Юлия благодари на всички, оказали й помощ

Юлия Скрипал проговори - 1
Снимка: БТА/ AP

Юлия Скрипал, дъщеря на отровения бивш шпионин Сергей Скрипал, проговори за първи път пред медиите след инцидента, при който пострада и тя, предаде „Скай нюз“. Тя благодари на всички хора, които са й оказали подкрепа.

33-годишната Скрипал и нейният баща бяха намерени в безсъзнание на пейка в град Солсбъри. Юлия посочи, че се възстановява бързо, и благодари на екипа медици, грижещи се за нея и нейния баща.

Юлия Скрипал каза, че се е събудила преди седмица. „Има много хора, на които трябва да благодаря за моето възстановяване“, посочи тя. Сергей Скрипал остава в критично, но „стабилно“ състояние.

Руският посланик на британска земя Александър Яковенко заяви, че „има 20 страни“, които са способни да произведат химическо оръжие като „Новичок“. Той отрече Русия да стои зад опита за убийство, каквито са обвиненията на Тереза Мей и Борис Джонсън.

Руският посланик заяви, че е щастлив да чуе, че неговите сънародници се възстановят – след изявлението на Юлия Скрипал. Той подчерта, че Кремъл няма да приеме заключенията на Организацията за забрана на химически оръжия, ако руски специалисти не бъдат допуснати в разследването.

Александър Яковенко беше попитан и за предстоящото Световното първенство по футбол в Русия. Той каза, че „всички отбори ще дойдат“, а Кремъл продължава да си сътрудничи с ФИФА. Случаят „Скрипал“ предизвика дипломатическа криза между Москва и Запада, невиждана от години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 проговорила била

    56 5 Отговор
    Проговори я, даже има телефонен запис с нея, в който казва, че тя и баща и са в добро здраве вече ;)
  • 2 Шляхтиц

    102 14 Отговор
    Ужасяващо е с какви безумни същества вече е пренаселена земята. Премиери, министри, истерици, шизофреници и и и .................. И колко други държави се солидаризират с идиотизма и провокативните действия на една.

    Коментиран от #5

  • 3 А стига бе

    90 8 Отговор
    Еми ще проговори. Британският мобилен оператор на който са били и агента и дъщеря му казаха,че мобилните им телефони са включвани на всеки четри часа след като беше обявено тяхното отравяне. На всеки четри часа е имало разговори в първите шест дни. Това инфо се покри и не го споменават вече--изводите си правете сами...

    Коментиран от #4

  • 4 Безмозъчна Ушанка

    24 89 Отговор

    До коментар #3 от "А стига бе":

    Точно така! По первий каналь го казаха това както и по Алфа тв! Аз вярвам на каквото ми каже дрогаря Путин и майн фюрер ВOLEN Сидеров!!!

    Коментиран от #23, #24

  • 5 ТОЙ Е

    101 8 Отговор

    До коментар #2 от "Шляхтиц":

    Изглежда 21 век е век на управляващите западни политици "Заченати от синдрома на скъсания презерватив"
    Който и да вземете политик , не става за чукало на хаванче.
    Да не би онези, които ни замесиха 80 години със покушението на Папата , или после Скандала със сестрите в Либия - Кой СВЯТ беше солидарен с нас?
    Тези кърлежи са готови на всичко.
    После ходи да обяснявай , че никога не си имал сестра(
    Имаме си държава , която политиците трябва да бранят, а не кукувиците от Европа , които "уж" подават ръка за помощ.
    Жалко е , че си избираме хамалеони да ни управляват.

    Коментиран от #8, #30

  • 6 Другари

    72 4 Отговор
    Те това е новият ред. Пък ние и да не гласуваме, те пак са избират. И все същите.
  • 7 Атеиста

    68 9 Отговор
    Чудо братя вярващи чудо! С помоща на Бога тя проговори и сега спомоща на Бога и малко пенита естествено ще уличии В.Путин чудо
  • 8 Голямото руско лъжене

    19 88 Отговор

    До коментар #5 от "ТОЙ Е":

    Как не ви е срам бе, възрастни хора без коси и зъби и лъжете, като ромски неграмотни идиотчета. Кой спаси мед.сестрите от кагебейските съветници на Кадафи. Кой му даде идеята да накисне българките, за да прикрие умишленото заразяване на децата-врагове с помощта на руските шпиони в Триполи. Нещо за президентския самолет на Саркози има ли в простата ти лъжлива глава. Сергей Антонов беше ли арестуван, като покриващ Агджа на площада при покушението. Колко месеца Агджа живял в Японския в София под постоянното внимание на КДС. Папата оневини българите, но съвсем ясно показа, че комунистическите копои са били намесени в планът за убийство. Убийство на духовния водач на разгрома на терористичния съветски режим. Папа поляк.

    Коментиран от #28

  • 9 патриотъ

    81 16 Отговор
    За да се съгласиш с англичаните,трябва да си пълен идиот и дебил.Не се принизявайте до такава степен,ние българите сме умен народ и не би трябвало да ни правят на малоумни!А пък който е съгласен с тях,с чиста съвест може да отиде да се прегледа при психиатър и мисля,че резултата ще е еднозначен!
  • 10 kiro

    65 10 Отговор
    Щом е оцеляла значи неи новичок и не са руснаците.Ако са те тия нема лабаво тия щеха да са трупове.
  • 11 Дамяни Курестия

    62 6 Отговор
    Скоро и другия измамник ще се освести. Мноого нагласена работа.
  • 12 Керемидчиев

    14 62 Отговор
    Сега Юленцето ще каже как е станало и на ватенките ще им замръзне акото.
  • 13 съшито с бели конци

    60 7 Отговор
    Сега службите ще й напишат едно хубаво изказване против Русия и тя ще трябва да приеме. Иначе може "да не възстанови добре" от отравянето....
  • 14 Сирил

    14 43 Отговор
    Патрешоте,що не си съхласен с англичаните?Просто не си съглсен.Знам знам,пълно е с такива като тебе.Не, че разбират,просто не вярват Питам ги какви са ви доводите?Никакви но не им вярваме.Вярваме само на Путин.Е колко пъти Путин лъже и пак му вярвате.Всички лъжат.Това е следствие от комунизма.Непоправима деформация липса на мислене.

    Коментиран от #17, #27

  • 15 Радев

    32 8 Отговор
    А на бас , че ако са били някога натровени, то това е било с хубава водка!
  • 16 Онзи

    37 5 Отговор
    Керемедчиев не се вкарвай във разни филми. Нещо май не си добре с главата. Такива като юленцето за пари ще кажат всичко
  • 17 hmhmhm

    37 7 Отговор

    До коментар #14 от "Сирил":

    А вие в какво вярвате на англичаните ли? Аз съгласен да вярвам на Руския народ отколкото на някакви си англичани най-малкото защото са ни освободили от Турското робство когато сме имали по сплотени търговски взаимоотношения България е била доста добре икономически. А какво са ни дали англичаните нищо и нищо няма да ни дадът. Пък ти си стой зад техните изказвания Дори и Руснаците да са утрепали тази отрепка Скрипал то аз съм пак зад техните действия.
  • 18 зулус

    32 4 Отговор
    Уж отровена пък оживяла...проговорила пък нищо не казала...що ли не се учудвам???
  • 19 Sven11

    20 2 Отговор
    Много трогателно..няма що отявлени престъпници със специални грижи за които нормалните хора могат само да си мечтаят .
    Много ми е интересно след размяната на шпионите в които е включен баща и .....на коя издръжка заживя в Великобритания?
  • 20 Коце-боце

    6 29 Отговор
    Мили хора, четящи "ФАКТИ", нали никой не вярва, че когато се говори за операция на тайните служби - ще има някакво факти. Нали никой не си представя, че ще е останала кървава диря до кабинета на Путин?!
    И в видите ли, това че нямало факти, значело че не бил той.
    Когато фактите се бавят, решаваща е логиката, колкото и да не ви се иска. Навремето без нито един факт Айнщайн убеди света в теорията си за относителността. Да, имаше и в тогава изключения, но историята ги остави на мястото им.
    И като стана дума за логика: интересно КАК ТАКА УЖ АНГЛИЙСКИТЕ СЛУЖБИ СА ОПИТАЛИ ДА ГИ УБИЯТ, А СЕГА ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ГИ СПАСЯТ!!!! Че не ви ли минава през ума, че тези хора са абсолютно безпомощни в ръцете на английските тайни служби, английските власти и английското правосъдие дни на ред! Та нали ако искаха да ги убият и да обвинят Путин, досега ТЕ ЩЯХА ДА СА МЪРТВИ, БЕЗ НИКОЙ ДА МОЖЕ ДА КАЖЕ КАКВОТО И ДА Е!
    Мноооооого ви издишат теориите, с които всячески се мъчите да изблиците мърсотиите, с които дългата ръка на Кремъл цапа целия свят. Но историята ще ви постави на мястото ви. ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО. А ДО ТОГАВА - ДЕРЗАЙТЕ, ЩОМ ТОВА ВИ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ.

    Коментиран от #25, #29

  • 21 Стоян Димитров

    8 27 Отговор
    Доста от хората които правят коментари тук, не са живяли през комунизма със Съветско лице.
    Ако бяха живяли, едва ли щеше да пишат такива коментари.

    Коментиран от #22

  • 22 един от всички

    19 4 Отговор

    До коментар #21 от "Стоян Димитров":

    Кое от писанията не ти харесва? Аз съм живял през социализма,и то (мисля) повече от тебе!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ванката

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Коце-боце":

    изказването ти напълно отговаря на името което си написал... има време ще пораснеш и ще разбереш някои неща до тогава си гледай кефа и си носи новите дрехи
  • 26 McMafia

    9 16 Отговор
    Няма значение кой и как! Англия винаги е била твърда с Руската юдео-комунистическа мафия. Англичаните прибират мръсните им рубли в Лондон, но не позволяват на мутрите да вземат властта, както я взеха в Русия. Затова ходим да работим в Англия, а не в Русия.

    Коментиран от #34

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гого

    23 1 Отговор

    До коментар #8 от "Голямото руско лъжене":

    Какво КГБ в Либия, какви 5 лева? Заразата в болницата бе от немарливост и това бе потвърдено от международни експерти по СПИН. Властите спретнаха тази клевета, за да спестят резила във вътрешнополитически план. И арестуваха хора от 4 държави. Всички други успяха да си освободят хората за 24 часа, само нашите дипломати проспаха случая - и в Триполи, и в София. Искаха инструкции! Щото не знаеха какво и как се прави в такива случаи! А съдът оправда нашите медици, защото обвинението не можа да докаже тезите си и да обори доводите на защитата. И защото още през първите месеци на процеса Шейтанов доказа мъченията. Саркози само ускори освобождаването им и им спести резила. С многомилиарнна сделка, заради част от която сега го съдят.
    Агджа бил живял няколко месеца в София! А колко години живя в Швейцария и в Италия преди атентата? На процеса не можа да опише жилището на Антонов, а твърдеше, че е живял там. Защитата го хващаше всеки ден в лъжи! Антонов го бил прикривал! Нали установиха още тогава кой е този на снимката - турист някакъв, а не Антонов! Агджа написа книга и разказа всичко! Но още има умници, които припяват арията на клеветата и притоплят вмирисаните манджи на анрибългарската пропаганда и нескопосано пришиват идеологеми. Млади хора, не вярвайте на глупостите на такива умници! Напишете в Гугъл " Гладио" и четете внимателно за какво става дума. И мислете със собствените си глави, а не на такива тупани! Че и за срам ще говорят!
  • 29 Гого

    19 5 Отговор

    До коментар #20 от "Коце-боце":

    Мили хора, като става дума за логика, нали не вярвате, че Путин ще посегне на г-н Никой, а ще остави Калугин или Гордиевски живи щом е решил да наказва предатели? Нали не вярвате, че може да използва нещо установимо, вместо нещо неоткриваемо, с каквото разполага още от 50-те години? И с което ликвидираха Бандера? Та формулата на Новичок и всичките му разновидности е публикувана преди години! Как могат да установят веществото, а не могат държавата на произход? Та нали съставките са маркирани и има проследяемост? Как така разследването ще трае месеци, а виновникът бе посочен веднага? Само пълен глупак може да разпореди използването на точно такова средство, а не нещо друго! Даже и за сплашване! Неразкриеаемо убийство плаши много повече! Само пълен идиот може да приема версията на англичаните!
  • 30 Ал Либи

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "ТОЙ Е":

    Той е и Шляхтич/както е правилно/,бях в Либия преди случаа със сестрите и след това.Знам много повече за случая и се чудя на вашата"информираност"за всичко.Проблема не е в Запада,а при вас,бъдете здрави и сигурни!
  • 31 Москвич бракма

    5 9 Отговор
    Да се изгонят всички руски боклуци
  • 32 Sman

    6 0 Отговор
    Тези не бяха ли отровени ,а за Великден, възкръснаха?
  • 33 dedal

    1 3 Отговор
    Е те това са Руснаците без животни. Ти го тровиш, а то си пие водката и чати във фейса. :)
  • 34 РъкатаНаМъртвеца

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "McMafia":

    Що бе БеГемафия ? В Британия да не би да управляват англичани ? Британски иудеи са ама нема а си признаят ....

    Коментиран от #35

  • 35 МсМаfia

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "РъкатаНаМъртвеца":

    Братчед, що не идеш да си оправяш живота в Русия? Едно време ходеха в Коми за Жигула или панелка в Картофите, но доста се върнаха алкохолици. Аман от руски тролове!
Новини по държави: