Отидете към основна версия

19 444 118

Тръмп към Русия: Пригответе се, ракетите идват!

  • сирия-
  • сащ-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • ракети

Американският президент загатна, че предстои атака по Сирия

Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Русия, че американските въоръжени сили ще извършат удари по Сирия. Държавният глава направи това от профила си в социалната мрежа Туитър.

„Русия обяви, че ще свали всички ракети, изстреляни по Сирия. Русия, приготви се, защото те ще дойдат – хубави, нови и „умни“. Не трябва да сте партньори с животното, което убива своите хора с газ“, написа Доналд Тръмп, визирайки Башар Асад.

Много анализатори очакват американците да действат „много скоро“. Самият Тръмп заяви, че ще използва „сила“ срещу правителствените сили на Башар Асад, след като се появи информация за поредната химическа атака срещу мирното население. Сирия е в гражданска война от 2011 година насам.

Малко след въпросния туит, Доналд Тръмп написа: „Нашите отношения с Русия са по-лоши от всякога, включително и Студената война. Няма причина това да е така. Русия се нуждае от нас за икономиката си, а ние искаме всички страни да работят заедно. Да спрем надпреварата по въоръжение?“.

От руското външно министерство реагираха бързо. Дипломатическото ведомство посочи, че „ракетите трябва да летят към терористите, а не законното правителство“ в Сирия. Изстрелването на ракети ще е опит на САЩ да се унищожат доказателствата за химическа атака, посочиха от Кремъл.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини