Last news in Fakti

12 Април, 2018 07:02 3 937 43

САЩ за Сирия: Всички опции са на масата

  • сирия-
  • сащ-
  • опции-
  • доналд тръмп-
  • русия-
  • напрежение-
  • сара сандърс-
  • белият дом

Американците се подготвят за удари в Сирия

САЩ за Сирия: Всички опции са на масата - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените американски щати обявиха, че по отношение на Сирия „всички опции са на масата“. Говорителката на Белия дом Сара Сандърс направи този коментар на фона на повишеното напрежение.

Американският президент Доналд Тръмп предупреди, че ракетите на Щатите скоро могат да ударят правителствените сили на Башар Асад. Заканата беше отправена, след като се появи информация за нова химическа атака срещу цивилни граждани.

От Белия дом обявиха, че ще държат отговорни Русия и Сирия за химическата атака. Западните лидери се подготвят за военна операция. Британският премиер Тереза Мей свика събиране на кабинета. Режимът на Башар Асад отрича обвиненията.

Държавният глава Доналд Тръмп не е представил конкретни времеви рамки за действия в отговор на предполагаемата химическа атака в Сирия, обявиха още от Белия дом.

САЩ, Великобритания и Франция се съгласиха да действат заедно по отношение на Сирия. Смята се, че западните сили планират съвместни бойни действия на сирийска земя. Русия, която е най-близкият съюзник на режима на Асад, призова Вашингтон да не предприема действия в Сирия, защото това може да доведе до ескалация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хихихи

    70 11 Отговор
    Кои са фащаците, та да държат отговорни когото и да било! Тези наистина се самозабравиха.

    Коментиран от #3, #13

  • 3 Факт

    63 12 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихи":

    Как кои са--терористи # 1 в света...
  • 4 ДДДДДДД

    57 11 Отговор
    Този американски президент ще докара някоя беля на света.
  • 5 El comandante

    56 10 Отговор
    Рижавият клоун в поредното си амплоа!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Трънпо....

    44 10 Отговор
    Ако Асад е животно, този е кръвопиец Лекува го само тополов трън!
  • 8 Румяна Костова

    36 8 Отговор
    Русия е готова да отговори.Но не казва дали ще е в момента на изтрелване на американските ракети ,като потопи и кораба от който това се прави или мигове след това,когото поразят някаква цел.От политическите анализатори там се чуха предложения за асиметрична атака по американски бази,Украйна,Румъния.

    Коментиран от #10, #19, #22, #34

  • 9 И ЗА САЩ ЦЯЛОТО МЕНЮ !

    48 7 Отговор
    ПО ПАЪЛНА ПРОГРАМА, ВСИЧКИ КОРИТА СА НА МУШКА. ОСТАВА САМО ДА ОБЕРЕМ МЕКИЯ СПУСЪК. ДАВАЙ ДОНИ ТИ СИ ПИЧ. ИЛИ САЩ ИЛИ РУСИЯ ТОВА Е БИТКАТА НА ВЕКОВЕТЕ. РУСИЯ НЯМА ПРАВО ДА ПРОПУСНЕ ШАНСА. СЕГА Е МОМЕНТА ИНАЧЕ СТАВА СЛОЖНО МНОГО СЛОЖНО ! БОЯТ Е НУЖЕН ЗА РУСИЯ ! ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ СЪСТОИ! ДА ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ НА РУСИЯ! ДА ХРАНИ БОГ РОССИЮ !
  • 10 Д'мин

    16 8 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Русия няма да удари кораби и самолети на НАТО. Единствения разумен в това безумие е Путин. Ще отразяват, доколкото могат ракетите и ще го отнесат американските проксита из Сирия. Русия няма в Сирия военен потенциал да отговори напълно на американците, когато докарат след около две седмици авиеносната си група край бреговете на Сирия.

    Коментиран от #11

  • 11 НКВД

    28 8 Отговор

    До коментар #10 от "Д'мин":

    Само на ден път от Сирия чакат 350 бойни руски кораба с флагман ракетния крайцер Москва. Дали не могат да отговорят? А Кознецов,Нахимов и Петър Велики на риболов ли ще ходят? Отделно имат поне няколко подводници руснаците в средиземно море.

    Коментиран от #12, #18, #29

  • 12 Д'мин

    21 4 Отговор

    До коментар #11 от "НКВД":

    Кузнецов е на док за ремонт,който ще продължи около две години. Къде я видя тази руска армада от 350 кораба? В Тартус сателитите са засекли само две руски подводници клас "Кило",вероятно руснаците имат още подводници около Сирия. И така да е,както казваш,Путин няма да започне 3СВ. Това е моето мнение на лаик.

    Коментиран от #14, #15, #25

  • 13 Велика България

    10 29 Отговор

    До коментар #2 от "Хихихи":

    Това е Кръстоносен поход срещу вас ислямистите и комунистите. Вие вървите ръка за ръка под егидата на Путин. Ние христяните /включително и в Русия/ сме обединени под егидата на Христос. Победата ще бъде наша. Така че ако стане патакламата първо вие руско-комунистическите подлоги ще пострдате преди всички останали и ще бъдете използвани /благодарение на Държавната ни сигурност/, като жив щит срещу евентуална руска агресия в Родината. За събитията които предстоят по-натам и какво ще се случи с ''путиновата ти Русия'', ще ти пиша по натам.

    Коментиран от #16, #20, #37

  • 14 емиии

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Д'мин":

    Абе ма война не се води само с лодки и кораби.
  • 15 НКВД

    18 4 Отговор

    До коментар #12 от "Д'мин":

    Хубаво че го казваш че така си мислиш само ти аз пък мисля че е готова за война Русия щото САЩ почнаха мн.да си позволяват напоследък.А относно 350 кораба в Севастопол са и Кознецов ако е на док Нахомов и Петър Велики най- добрите ракетни крайцери в света +Москва къде са?
    Я провери на сателите за подводници виждам че си мн.осведомен
  • 16 ПЕДАЛ на танк

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "Велика България":

    Мерил ли си скоро температурата си???
  • 17 PACO

    18 2 Отговор
    ...само военните знаят колко лошо може да стане,да се надяваме на разум от всички страни,лошото е че така наречения "Запада" се е наежил много ,и са на вълна прилагане на военна сила, не случайно изфабрикуват всякакви лъжливи компромати като атаки с боен газ ,химически атаки,отравяне на руски гражданин на чужда територия и т.н.....това им трябва на Запада, за да се оправдаят атаките им в Сирия и други страни.....Русия в момента не е единствена срещу този запад, но подкрепата им е символична......виж, ако обаче Китай се намеси и застане на страната на Русия , ( а това в един момент ще стане ) тогава нещата ще станат по съвсем друг начин.....

    Коментиран от #40

  • 18 Morgoth

    10 8 Отговор

    До коментар #11 от "НКВД":

    350 руски бойни кораба в близост до Сирия и подводниците отделно, при условие, че основната военноморска мощ на Русия е в северните морета, а цялата и флота наброява 313 кораба, 61 от които подводници? Интересно :)

    Коментиран от #21

  • 19 Morgoth

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Глупости! Русия няма да удари нито натовски бази, нито корабите които изстрелят ракетите. Но отговор ще има и той може да е асиметричен - може да усложни ситуацията в Украйна, може да премахне зони за деескалация в Сирия и да удари опозиционните сили на територии под контрола на САЩ. Може да подложи Гута на тежки бомбардировки без изобщо да я е еня за цивилните жертви.
    Правилата в Сирия са ясни - САЩ не бият по Русия, а по сирийската армия, а Русия не бият по САЩ, а по опозицията подкрепяна от тях.
  • 20 no name no face no number

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "Велика България":

    събуди се man съмна се време е да ставаш. Пак си сънувал кошмар твоите хора не ти ли препоръчаха някакво лекарство? Ти също можеш да си избереш от многобройните реклами по вашите телевизии. Те само лекарства банки и кредитни институции рекламират.... ммм да и коли не си мисли, че толкова мислят за здравето и комфорта ти. Искат да си сменяш устройството с което ходиш на работа често по един или друг начин та да богатеят господарите ти. И лекарствата ти лекуват едно, но рушат десетки неща в твоя организъм пак с цел man да даваш кинти на шефовете ти ииии разбира се тяхната цел е колкото по малко пенсионери по- добре. Тва е man пък ти още си сънувай комунисти червени болшевики фашисти и каквито си поискаш но твоята реалност е тази. Е ако си мазухист сигурно и много ти харесва
  • 21 НКВД

    8 7 Отговор

    До коментар #18 от "Morgoth":

    Само в севастопол са 350 кораба най- голямата корабна формация на Русия!!! + 50 подводници, лошо инфо имаш!

    Коментиран от #30, #41, #43

  • 22 зрител

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Ако стане това ще бъде много интересно. София е близо та ако решат да я поздравят и нея с някоя " топол" ще гледаме от провинцията невиждано шоу.

    Коментиран от #24

  • 23 Иво

    12 1 Отговор
    Ким е в пълна бойна готовност. Идва неговия миг за възмездие .
  • 24 iQ-5

    3 10 Отговор

    До коментар #22 от "зрител":

    Ти гледай тополата на съседа как се е наклонила към твоята керпичена колиба а за София не се притеснявай!

    Коментиран от #26

  • 25 Готин ама не съвсем

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Д'мин":

    Имаш ли спомен, преди година, руснаците от къде удариха Сирия??
    От Каспийско море! Едни над 2 000 километра! И ракетите с които разполагат са с обсег от над 10 000 километра! Та КО каза?? А другите им ракети прелетяха над Иран!
    За съвременните оръжия, разстоянията нямат значение!

    Коментиран от #39

  • 26 гошо

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "iQ-5":

    Човекът се е загрижил за сорос о идните джендари в София коио пишат тук.
  • 27 гошо

    2 3 Отговор
    Обожавам такива новини.
  • 28 iQ-5

    6 2 Отговор
    АПЕЛ ДО ВСИЧКИ ПРОВИНЦЯЛИСТИ:
    Моля не идвайте в София може да падне някоя руска ,,Топол М" за вашеа безопастност.
    А и не останаха места за паркиране
    Имаме си лютеница достатъчно така че не се притеснявайте!
  • 29 ГОСТ

    3 11 Отговор

    До коментар #11 от "НКВД":

    объркал си се НКВД...не са 350, а 35000 ...смешници сте Путинистите-фашисти

    Коментиран от #31

  • 30 Morgoth

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "НКВД":

    350 за Черно море е бройка от времето на СССР.
    Черноморският флот на Русия наброява към 50 бойни кораба. Възможно е заради Крим да са прехвърлили още от други места, но надали повече от 100. Дори с тях да преброиш и танкерите пак няма да докараш 350.
    Флота на САЩ, който е най-големия има към 450 бойни кораба.

    Коментиран от #33

  • 31 НКВД

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "ГОСТ":

    Не, и двамата сме се объркали 35 000 000 са!
    Завистта е вирусно заболяване което ходи като венерическа болест само по соросите!
  • 32 Не сте коректни

    6 1 Отговор
    Не "информация за нова химическа атака срещу цивилни граждани", а информация за ВЕРОЯТНА нова химическа атака срещу цивилни граждани. Мийте си хубаво очите, моля Ви.
  • 33 Morgoth

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Morgoth":

    Всъщност имам малка грешка - най-големия флот е този на Китай, но това в случая не е от значение.

    Коментиран от #42

  • 34 Мужик

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Ама, вие, болните русофили и путинофили, наистина ли си вярвате, че Русия ще отговори?!?! Ще се скрие в миша дупка, както стори при предишния обстрел на САЩ по сирийска база. И тогава се заканваше, че няма да допусне такова нещо и ще възприеме атака върху Сирия, като атака върху себе си, ама нищо... Руснаците са силни само на думи, като се стигне до действия се крият по ъглите и чакат да отмине опасността. Ще видите, въпрос на дни е. Само се чудя после какво ще говорите?... Може би нещо в стил: "в тази ситуация, в която американците докараха света до ръба на ядрена война, единствен Путин прояви разум и е предотврати края на света..." или "Путин постъпи като истински християнин и като го зашлевиха по едната буза, обърна другата"...
  • 35 Kcaniba

    5 4 Отговор
    опциите на масата, колтовете са под масата!!!
    и 5 жокера в ръкава, ей така, на всеки случай!!!
    Сянката на СССР вече не ги плаши, и ето че чакала стана голям бабаит, всичките овце иска да стриже!!
    Ма да си правиш сметката в гората без мечката е меко казано наивно...
  • 36 стоян георгиев

    4 6 Отговор
    тръмп за съжаление няма да направи нищо съществено в сирия.тои няма капацитет за мащабна военна офанзива.ще нанесе масиран удар по правителствени сгради и военни подразделения ,но удара няма да нанесе особени щети на асад руснаците ще се дървят ,наи-много да отнесе шамарите иран,щото израел ще атакува неговите подразделения масирано.квото и да се случи обаче няма да промени ситуацията коренно.за да се променят нещата русия трябва да изпадне в несъстоятелност,което обаче ще доведе до други рискове ,предвид военния и потенциал.
  • 37 Наблюдател

    3 8 Отговор

    До коментар #13 от "Велика България":

    Руснаците изобщо няма на отговорят ва никаква атака най-вероятно, ще се насерат от страх.
  • 38 Юююбряяяяя

    10 3 Отговор
    Краварите най-после трябва да си го получат за наглостта и безсрамието да обвиняват безпочвено наляво и надясно. Дано бай руснак им тресне от бързите ракети та да не разберат от къде им е дошло!
  • 39 Д'мин

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Готин ама не съвсем":

    Да,удариха от Каспийско море с Калибър. И най-ероятно пак ще го направят. Но за какви 10 000км. обсег пишеш? По нета дават данни на тези ракети за 2000-2600, другаде пишат за 4000, предполагам,че рашъните са скрили някоя друга хилядарка от техническите им характеристики,но пак не е на твоето.
  • 40 НАТО ВЕЦ

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "PACO":

    Имаш изоставаща информация. Китайските кораби в средиземноморието се присъединиха към руския флот и Китай направи изявление, че ще действат заедно.
    Блоковете са формирани. Остава да видим "западната" наглост и простотия дали ще прекрачи границата на разума.
    Никой да не се надява, че този път ще има въздържане от ответна реакция. А тя, наистина ще е "асиметрична" - "За зъб, чене. За око, две." Предупреждението беше ясно.
    Колкото до НАТО-вската "седянка" на корита, това е чудесна възможност за груповото им унищожение. За целта не е необходим никакъв руски флот в Средиземно море. Откалиброването може да се извърши и от Черно или Каспийско море. Миг 31 в Краснодарския край са оборудвани с "Кинжал" и регионът им е в обхват. Искандерите също не е нужно да се споменават.
    В общи линии, ако "Западните ни партньори" не си седнат на трибуквието, ще присъстваме лично на началото на края.
    Правете молебен за "поява" на разум.
  • 41 2018

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "НКВД":

    Не пиши глупости и по теми които не са ти ясни.Корабите на Русия са общо около 220 в които влизат всякакви катери и дребни лодки.Също така Русия неможе да си позволи да поддържа всичко това понеже нямат финансов ресурс.Кузнецов е типичен пример.
  • 42 еоеое

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "Morgoth":

    Най-големия военноморски флот е този на САЩ ,като освен че е най-големия е и най-модернизирания.
  • 43 Да да

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "НКВД":

    Без да съм военен експерт ти казвам че ако Русия е събрала толкова кораби на едно пристанище бих им ударил 2-3 и да им блокирам пристанището. Естествено от Украинска територия или диверсанти от Крим