Отидете към основна версия

3 215 13

Вижте бомбардираната от Израел военна база в Сирия

  • израел-
  • иран-
  • база-
  • сирия-
  • палмира

Тел Авив продължава да отказва коментар по темата

Иранска медия публикува първи снимки с разрушенията във военновъздушна база в Сирия. Според разпространяваната информация обектът е бомбардиран от Израел по-рано тази седмица, пише Times of Israel.

На снимките се вижда унищожена техника в хангар, където при ударите са убити най-малко 14 души, включително седем ирански военнослужещи.

Русия, Сирия, Иран и САЩ обявиха, че в понеделник еврейската държава е провела ракетна атака срещу военновъздушната база T-4 до Палмира в Централна Сирия. Тел Авив отказва коментар.

Вярва се, че Израел е извършил редица въздушни удари в Сирия от 2013 г., атакувай позиции на сирийската армия и ливанската групировка Хизбула, подкрепяна от Иран.

Тел Авив многократно предупреждава, че няма да позволи на Хизбула да се сдобие със съвременни оръжия и ракети, страхувайки се, че могат да бъдат използвани срещу еврейската държава.

Вчера израелската медия Hadashot TV съобщи, позовавайки се на чуждестранна информация, че не е атакувана доставка с ракети, а модерна система, която може да усложни или да подкопае въздушното превъзходство на Израел в Ливан и Сирия.

Пояснява се, че Иран е изгубил "значителен актив" и може би "дори цяла система" при въздушния удар.

Телевизионният Канал 10 информира, че броят на загиналите ирански военнослужещи може да нарасне.

Необичайно полуофициалната иранска агенция Фарс призна, че ирански военни съветници са убити при бомбардировките.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Иран заплаши: Ще унищожим Тел Авив

    Висш ирански служител предупреди Израел да не провокира Иран. Това се случи само ден след като израелският министър-председател отправи подобно предуп ...
    13.04.2018
    3 152
    19
  • Вашингтон потвърди: Израел удари Сирия

    Американски представители заявиха, че ударът по военно летище в сирийската провинция Хомс е нанесен от Израел, предаде ТАСС, като се позова на телевиз ...
    09.04.2018
    16 510
    19
  • Иран към САЩ: Ще съжалявате

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще съжалява, ако се изтегли от ядрената сделка с Иран, каза днес иранският президент Хасан Рохани, като предупреди, че ...
    09.04.2018
    17 151
    52
  • Удариха военно летище в Сирия с ракети

    Сирийската противовъздушна отбрана е реагирала на атаката срещу военното летище край Хомс и е свалила осем ракети и че има жертви сред сирийския воене ...
    09.04.2018
    6 270
    34