Отидете към основна версия

4 490 27

Само Меркел не се страхува от Путин

  • ангела меркел-
  • франсоа оланд-
  • владимир путин

Франсоа Оланд описва руския президент като студен и решителен

Германският канцлер Ангела Меркел е единствената, която не се страхува от руския президент Владимир Путин. Това пише в книгата си „Уроците на властта' бившият френски държавен глава Франсоа Оланд, цитиран от El Espanol.

Оланд се е срещнал за пръв път с Путин само три месеца след победата му на президентските избори във Франция. Той признава, че не е бил спокоен по време на разговорите.

„Путин е силен и загадъчен човек. Той може да е сърдечен и внимателен, колкото може да е хладен и твърд. Със своите сини очи той ту тревожи, ту предразполага своя събеседник. Неговите разсъждения могат да са цинични, а най-острите думи произнася по невъзмутим начин. Смехът му може да заразява околните.

Само германският канцлер Ангела Меркел никога не се уплаши от Путин. Двамата са отдавна във властта и вероятно това е фактор. Той обаче винаги търсеше начин да я изкара извън равновесие. Използваше комбинации от заплахи, спомени и комплименти. Когато се срещнахме в Сочи, той изпрати срещу нея своите кучета, знаейки, че тя изпитва страх от кучета. Меркел обаче винаги запазваше спокойствие.

Той е разнолик човек. Веднъж дойде с хладилна чанта, в която носеше бутилка водка. Вдигна много тостове. Това са интересни неща. Възхваляваше дружбата между нашите страни. Това беше интересен случай“, заяви Оланд.

Според него Путин иска да съжителства с разединена Европа и търси начини за дестабилизацията на САЩ. Той си спомня как веднъж Путин му е подарил писмо, написано от Наполеон Бунапарт преди началото на руската кампанията. Според Оланд с него трябва да се действа внимателно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: