Last news in Fakti

9 Април, 2018 19:58 14 134 18

Путин и Ердоган спешно по телефона - Април 2018

  • турция-
  • сирия-
  • русия-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган

Двамата президенти обсъдиха ситуацията в Сирия

Путин и Ердоган спешно по телефона - Април 2018 - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Русия Владимир Путин обсъди в понеделник в телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Ердоган ситуацията в Сирия, съобщи ТАСС. Както съобщи пресслужбата на Кремъл, лидерите на двете страни са се договорили да продължат контактите за Сирия.

Била дадена висока оценка на срещата на президентите на държавите гаранти на процеса от Астана - Русия, Иран и Турция. Отчитайки резултатите от срещата, лидерите обменили мнения по проблематиката на сирийското регулиране и се договорили да продължат контактите по този въпрос.

Ройтерс съобщи, че турският президент е подчертал необходимостта да бъдат предотвратени убийствата на цивилни в източния сирийски регион Гута, според турски президентски източник.

В предполагаеми химически нападения през уикенда загинаха най-малко 60 души и бяха ранени над 1000 в контролираната от бунтовниците Източна Гута, съобщи сирийска група за медицинска помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живко Тодоров

    59 10 Отговор
    Фабриката за фалшиви новини днес работи усилено. Да ви питам - след като има най-малко 60 загинали от отрова, как така няма нито една снимка? При предишните "случаи" поне се бяха постарали да измислят постановка с мърдащи жертви под бели платнища, снимки на уж умрели деца, едното беше с положен неудачно грим и си личеше, че гримьорите не са си свършили работа.
    И как очаквате да повярваме сега на твърденията за 60 загинали?! Как така разни седящи на диванчето в Лондон лица виждат "жертвите" от толкова километри? За толкова прости ли ни имате, бре?

    Коментиран от #3

  • 2 турк

    5 32 Отговор
    турция голяма сила
    русия признава
    вулгарен за кой се мисли?
    да признава също!!
  • 3 Диди

    13 40 Отговор

    До коментар #1 от "Живко Тодоров":

    По новините съобщават,дават снимки на починалите(лицата им са заличени,тъй като са изглежзали ужасно),както и на натровените възрастни и деца. Постоянно да се отрича,ме нямало химическа атака,е престъпление.

    Коментиран от #4, #5, #7, #9, #10

  • 4 престъпник

    31 6 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Няма химическа атака.

    Коментиран от #8

  • 5 ivan4o

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    ооо диди Ханъм, как е?

    Коментиран от #6

  • 6 Диди

    7 12 Отговор

    До коментар #5 от "ivan4o":

    Иванчо,да не си пак на седмата ракийка?
  • 7 Живко Тодоров

    42 5 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Да, видях по телевизията някакви деца и възрастни, които ги поливаха с вода от маркуч, и? Това ли са доказателствата?
    Впрочем, ти имаш ли въобще идея какво значи бойно отровно вещество? Мен лично са ме учили какво е точно зарин, зоман, табун, иприт, VX газове, а ти какво знаеш по въпроса? Знаеш ли, че при употребата на такива вещества измират дори и мравките в зоната им на действие? Да не говорим за някакви си измислени "бели каски", които уж спасяват хората, вместо да падат като подкосени от същите тези БОВ, и то на снопове. Или и ти вярваш на онези кадри от случая "Скрипал" в Солсбъри, на които ходеха хора с костюми за химическа и биологическа защита, а на 2-3 метра от тях някакви полицаи се прозяваха отегчено? Хора, осъзнайте се най-после! Лъжат ни нагло и безочливо, а вие само мигате в знак на съгласие и пишете глупости по форумите. Проявете малко разум и погледнете нещата от друг ъгъл и, по-точно, кой има интерес от цялата тази истерия.
  • 8 onq s konq

    32 4 Отговор

    До коментар #4 от "престъпник":

    Верно че няма хим атака,но пък има натовски и израелски бомби "за когото трябва.Верно че не Русия,а Запада е натровил Скрипал,но руските дипломати бяха изгонени тотално.И изобщо защо е нужно Русия ,или Сирия,или Иран да отричат разни неща,след като наказанието им е предварително определено и мърдане няма?
  • 9 ГОСТ

    19 4 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Диде гледай малко и новини от другаде Дума вече е освободена от ислямските бойци и никъде не се появиха на тровени с химически оръжия даже лекари от Дума казаха че има пострадали само от огнестрелни рани който работят от 2015год. там. Хората се радват че се връща нормалния живот след толкова гадини на война а нашите и западни медии показват едностранно в интерес на западната политика положението там без да ги интересува съдбата на живеещите в района. И малко ако имаш на хабер от химически оръжия ще се замислиш след като сирийската армия е в предградията на Дума ще използват ли хим. оръжия за да пострадат и те
  • 10 стоян георгиев

    8 25 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    ами ти кво очакваш ?да си признаят!!!!кгб кога си е признало за някое зверство?и сега ще бъде същото,както и групата за затъмнение от турци и путинофили тук ще те изкарват луда или наи макото ще ти правят тъпи сексуални намеци за да се разводни очевидното!!!!този спешен разговор обаче има и две други теми,дето турци и путиноиди премълчават.първата е че вчера руснаците официално поискаха турция да им предаде африн,а втората е че защитницие на дума се изтеглят директно в турската зона ,което реално ще ги прави руски съюзници ,което само по себе си е цинично на базата на убитите деца и жени вчера.лошата новина обаче и за турци и руснаци е че вече се вижда че трудно ще бъдат съюзници .

    Коментиран от #12, #13, #16

  • 11 Иванов

    13 3 Отговор
    Е.- Кво става?
    П.- Малко хлорец.
    Е.- Свършихте Новичока?
    П.- Котките на Скрипал го изядоха.
  • 12 2018

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Стояне стояне не знам кое ти е дошло в повече и няма да коментирам но явно нещо ти е дошло в повече но явно искаш да се харесаш на дидето. Явно си от тези който не знаят какво е казарма и армия и от коя страна се държи мотиката и калашника, ако наистина не си бил в казармата нямаш на хабера си какво е хим. оръжие. А не се знае какво ще стане когато ги съберат в Идлиб.
  • 13 Хасан

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Африн не беше ли проруска зона???нали турците поискаха разрешение именно от руснака да влязат там??..и как така руснаците ще си искат обратно?..

    Коментиран от #17

  • 14 Хасан

    9 10 Отговор
    Стоян е обсебен от омраза към турците..сигурно пак си е пуснал на ДВД ”Време разделно”...хаха
  • 15 Адът

    5 7 Отговор
    кемал и сталин ви чакат...
  • 16 Хасан

    8 9 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Стоян е объркан като всеки българин....би трябва да е благодарен на руснака за освобождението ,за Козлодуй,за Кремиковци ...но в същото време е в НАТО и има нужда от евра и се прави на немец...
  • 17 exexexex

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    хайде сега, признай го, само едно кимване на Ердоган чакаш
    а веднага почваш да псуваш Русия и да прославяш Америка
  • 18 НАЙДЕН

    7 0 Отговор
    Много си прав приятелю но,болшинството от хората са с много нисък коеф.на интелигентност,и наистина вярват и то
    беэреэервно на медиите.Например тук в
    Испания когато им поискаш мнението эа
    Сирия испанците както и българите каэват
    "абе тоэи убиец Асад"няма ли да го спрат
    най после.Просто не е эа варване но,точно
    на това раэчитат медиите и теэи които им
    спускат новините че хората са прекалено
    наивни и не вярват че могат да ги лъжат
    по такъв елементарен начин..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания