Отидете към основна версия

4 028 15

Хаменей: Лъжа е, че САЩ са победили Ислямска държава

  • ислямска държава-
  • хаменей-
  • тръмп-
  • сащ
Снимка: АР/БТА

Думите на американския президент Доналд Тръмп, че САЩ са нанесли удари по терористичната групировка „Ислямска държава”, са лъжа”, каза иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей. „Тези, които до вчера открито или скрито подкрепяха Ислямска държава, днес заявяват, че водят борба с тях и са ги разгромили. Това не е истина”, каза Хаменей във видео обръщение, излъчено по държавната иранска телевизия.

Що се отнася до нощното нападение над Сирия, той заяви, че президентите на САЩ и Франция и премиерът на Великобритания са „престъпници”.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп в обръщение към нацията, заяви, че са били нанесени удари над Сирия в 3.42 ч. сирийско време. Изстреляни са били над 100 ракети по обекти на военната и гражданската инфраструктура. Значителна част от тях са били прихванати от сирийските противовъздушни сили. По данни на руското военно министерство сирийските военни са прихванали 71 ракети.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • ДАЕШ разполага с милиарди

    Възможно е терористичната групировка „Ислямска държава“ да разполага с капитал от около 3 млрд. евро. Това стана ясно от информация на орг ...
    25.04.2018
    2 419
    6
  • САЩ удариха Сирия

    САЩ удариха Сирия. Военната операция е по разпореждането на президента Доналд Тръмп, предаде АП. Силни експлозии са чути в сирийската столица Дамас ...
    14.04.2018
    20 230
    148