Last news in Fakti

14 Април, 2018 06:41, обновена 14 Април, 2018 07:39 20 216 148

САЩ удариха Сирия

  • сирия-
  • удари-
  • сащ-
  • дума

Военната операция е по разпореждането на президента Доналд Тръмп

САЩ удариха Сирия - 1
Снимка:БТА/АП

САЩ удариха Сирия. Военната операция е по разпореждането на президента Доналд Тръмп, предаде АП.

Силни експлозии са чути в сирийската столица Дамаск, а от източната част на града се издигат гъсти стълбове дим.

Министърът на отбраната на САЩ Джим Матис заяви, че Русия не е била уведомена предварително. Все пак Пентагонът е избирал цели, за които е било известно, че е нямало присъствие на представители на Кремъл.

Преди една година САЩ удариха по сирийската военна база Шайрат близо до Хомс след приписана на Дамаск химическа атака.

Президентът Доналд Тръмп обяви, че САЩ, съвместно с Великобритания и Франция, са започнали военна операция срещу Сирия в отговор на извършената според тях от сирийския режим химическа атака в град Дума на 7 април.

"Започнала е съвместна операция заедно с Великобритания и Франция, благодарим и на двете страни", каза Тръмп в изявление от Белия дом. Той обеща, че операцията ще продължи "колкото е необходимо" и докато Сирия не престане да използва химически оръжия.

Тръмп заяви, че се нанасят прецизни удари по "обекти от програмата за производство на химически оръжия на сирийския диктатор Башар Асад".

Летището на Дамаск не е било сред целите на западните удари. Телевизия "Ал Джазира" съобщи, че западните въздушни удари по Сирия са били насочени по военното летище Мезза в предградие на Дамаск и база на ПВО в района на планината Касюн, както и по 41-а бригада на силите за специално предназначение и 105-а бригада на Републиканската гвардия. Според телевизията са ударени общо девет цели в Дамаск, негови предградия и други райони на Сирия.

Доналд Тръмп заяви, че съдбата на режима в Дамаск е в ръцете на сирийците и предупреди Иран и Русия заради връзките им със Сирия.

Тръмп заяви, че ударите по Сирия са пряк резултат от неуспеха на Русия да спре употребата на химически оръжия от Сирия и добави, че Русия трябва да реши "дали да продължи по този мрачен път или да се присъедини към цивилизованите нации".

Тръмп увери, че САЩ не се стремят към "безкрайно присъствие" в Сирия и ще обмислят изтегляне на войските си, щом групировката "Ислямска държава" бъде разгромена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    52 252 Отговор
    Най-накрая, много се забавиха.
  • 2 релито е такова

    375 46 Отговор
    Ето ви терорист № 1....Без резолюция на ООН и подкрепяни само от 5-7 държави-САЩ доказаха че са убийци без грам съвест...
  • 3 факти и цифри

    242 41 Отговор
    От 30 ракети-сирийците са свалили 10..И това без руска намеса-само сирийското ПВО.САЩ не са посмяли да стрелят по руски позиции-защото беше ясно предупреден-един руснак да пострада-ще летят американски кораби във въздуха.

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    183 20 Отговор
    цивилизовани нации ха.ха.
  • 6 Аврам

    34 126 Отговор

    До коментар #4 от "ivan4o":

    Не чуваш ли , атакувани са обекти произвеждащи химически оръжия.Жертви няма ,а дали са свалили ракети няма друга информация освен сирииските твърдения.В кадрите който бяха показани имаше горящи обекти около Дамаск.

    Коментиран от #8, #9, #54, #145

  • 7 Рубин и янките ВИН

    138 19 Отговор
    Рубин веднага да си събира багажа. България подслон на терористи не дава! Веднага нота на външно министерство за самоуправство на краварите на чужда територия. Да си гърмят в краварника и да си трепят там лумпените дето стрелят по учиници.
  • 8 а стига бе

    130 19 Отговор

    До коментар #6 от "Аврам":

    Ало-обекти произвеждащи хим.оръжия в Сирия няма--още при Обам те са затворени и са под контрол на международната ОХЗО..Айде образовайте се поне малко..

    Коментиран от #12, #30

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гостенин

    31 78 Отговор

    До коментар #3 от "факти и цифри":

    Никой не е искал да удря руски бази. Напротив предупрежденията бяха да не се изстрелват ракети срещу обекти в Сирия.Това вече е факт. Всички коментари обаче са , че Путин няма да посмее да изпълни заканите си за ответен удар.

    Коментиран от #16

  • 11 Host

    88 11 Отговор
    Пак ще се извиняват за цивилните , жалко много жалко.
  • 12 Аврам

    22 55 Отговор

    До коментар #8 от "а стига бе":

    Според кой няма такива обекти.Освен това 3 са държавите осъществили ударите.Не САЩ само.

    Коментиран от #20

  • 13 Баш майстора

    128 13 Отговор
    2003-а нападнаха Ирак със същия мотив, но за 15 години химически оръжия не бяха намерени. А преди няколко дни, когато даваха репортажа за пострадалите при хим. атака в Сирия, гостът в сутрешния блок попита кой го е заснел и защо е професионален записа...
  • 14 Сотир

    141 8 Отговор
    И какво ще промени този удар в Сирия? Освен да се увеличи омразата към САЩ,Британия и Франция-резултата ще е никакъв.Както и при предишният удар-шум по медиите и PR за Тръмп. Интригите на САЩ донесоха много смърт по света-затова не е учудващо,че вече Б.Дом е черен символ за международен тероризъм.
  • 15 Бог

    114 5 Отговор
    Бог да пази славяните.
  • 16 Наблюдател

    28 111 Отговор

    До коментар #10 от "Гостенин":

    Путин само ще гледа, тукашните русофилчета и те.Руснаците много плямпаха за ответен удар , но няма да го направят не защото не искат, а защото не могат!

    Коментиран от #25

  • 17 Салам Алеко

    34 93 Отговор
    С400 май не върши работа! Май и Русия не върши!

    Коментиран от #26

  • 18 Аврам

    19 51 Отговор

    До коментар #9 от "ivan4o":

    Разбирам , че като нямаш аргументи , прибягваш до обиди.Не ме познаваш.Ако правиш определения нека да са за теб. Познаваш ли ме? Жени и деца, къде го чу , видя или прочете .Никъде няма такава информация.

    Коментиран от #21, #22, #67

  • 19 М. Билалов

    130 12 Отговор
    И сега въпрос за 20 000лв. Защо за толкова много десетилетия САЩ не свалиха режимите в Куба и С.Корея:

    А. Защото не знаят къде се намират на картата.

    В. Защото САЩ не правят такива неща.

    С. Защото САЩ са пацифисти.

    D. Защото Куба и С.Корея нямат петрол.

    Коментиран от #27

  • 20 а стига бе

    47 8 Отговор

    До коментар #12 от "Аврам":

    Според международната организация по забрана на хим.оръжия бе Авраме..Повече няма да ти обяснявам и да си губя времето с теб.Като искаш да знаеш-чети..

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Аврам

    11 28 Отговор

    До коментар #20 от "а стига бе":

    Абе я слушай и чети ти ! Не ставай смешен.
  • 24 Аврам

    9 25 Отговор

    До коментар #21 от "Салам Алеко":

    Ти наистина ли говориш за радиация.Откъде.

    Коментиран от #28, #35

  • 25 Хихихи

    89 14 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    А защо американците не удариха по руски бази? Я ти кажи, нали руснаците са нищо, да ударят и тях. Да ама не, нищо такова. Сирийците се изтеглиха при руснаците и сега фащаците удрят едни празни сгради. Всичко е пиар за пред дебелите янки, за да може да надуват военния бюджет на САЩ и той да потъва в частни джобове. Даже може би ударените обекти изобщо да не са и сирийски, а на Хизбула, защото истинския сблъсък е всъщност между Израел и Иран, като в момента САЩ обслужва еврейски интереси. Другото което е, Русия отдавна предупреди, че се очаква провокация с химическо оръжие в Сирия, така че ние сме си направили изводите. Доналд Тръмп няма топки да се изправи срещу Русия, камо ли пък в комплект с Китай, просто всичко е пиар.

    Коментиран от #31

  • 26 Не сте първите

    86 11 Отговор

    До коментар #17 от "Салам Алеко":

    Русия не иска да марширува пред Капитолия срещу цената на 80-90 милиона убити руснаци, и тези които ще маршируват в марша на победата трябва да бъдат с ТЗО (тежко защитно облекло)Русия не започва войните , тя ги завършва.
  • 27 СССРБагета

    8 13 Отговор

    До коментар #19 от "М. Билалов":

    Отговор - С.. Познах ли ?
  • 28 да го кажем направо

    34 11 Отговор

    До коментар #24 от "Аврам":

    Авраме-ти наистина ли си толкова "умен"...как от къде радиация-от бомбите със обеднен уран..--използвани от САЩ в Сърбия(падали и у нас) в Ирак,Йемен,Афганистан и т.н...Айде вече ставаш наивен като първокласник.

    Коментиран от #89

  • 29 Аврам

    13 36 Отговор

    До коментар #22 от "ivan4o":

    Ами кой новини да гледам , слушам и чета. Българин съм.Руските са за руснаците.Тези теории на конспирацията който пробутваш , ще разсмеят и децата в детската градина. Сега ще чакаме отговора на Русия. Вероятно ще бъде словесен.И без това ситуацията е нестабилна.

    Коментиран от #32, #37

  • 30 Гру Ю

    47 6 Отговор

    До коментар #8 от "а стига бе":

    Естествено е, че атаките са били срещу места с доказано производство на химическо оръжия. Такива има много в Сирия!

    Има много и в България! Почти във всеки селски двор има едни малки цехчета - къщички, с по два метра трап-реактор под тях.

    Кога да очакваме и ние САЩ да ни защити от тия гнусни производители на химическо оръжие? ... а, те май са започнали борбата. Благодарение на новите ни приятели, селата отдавана да празни, а химическите бомби отдавана са минали периодът си на разпад ... за разликата от веществата, останали след мирните бомби на американците.
  • 31 Салам Алеко

    40 4 Отговор

    До коментар #25 от "Хихихи":

    Асад направи услуга на руснаците! Той не пусна газопровода от Катар да стигне в Европа! И така започна войната в Сирия! Защо Русия сега не му помогне(на Асад)? Всички се досещат че химически атаки няма! Но след това бомбардиране, радиация ще има!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Антон

    60 3 Отговор
    Нещо започва да ми писва от този театър. Операцията вече е прекратена! И какво единия щеше да унищожава животното, другия щеше да потапя носителите. Първия се наака след заплахите и събра франция и англия да му пазят страх. Другия събра сирийските военни в базите си щото знае че онези няма да посмеят да стрелят по руснаци.
    За мен най-вероятно: за да излее от кофтито ситуация, тръмп и Путин са се чули и разбрали. Едните ше попуцат, другите няма нищо да предприемат. Хем вълка сит, хем агнето цяло.
    Толкова!
  • 34 Коментар

    43 4 Отговор
    ООН за какво е ? Без Резолюция
    САМО ДА НЕ СКОЧАТ
    РУСИЯ БЕЛАРУС И ИРАН
    ДАНО ВСИЧКО ДА Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТЕАТЪР
    ЗАЩОТО МОЖЕ ТАКА ДА ЕСКАЛИРАТ НЕЩАТА
    ЧЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ГОЛЯМО.....Веселие
  • 35 Салам Алеко

    28 1 Отговор

    До коментар #24 от "Аврам":

    В Белград има много болни вече!

    Коментиран от #38

  • 36 Подкрепям

    25 3 Отговор

    До коментар #22 от "ivan4o":

    Подкрепям,
    днес ОЗХО трябва да започне изследване
    Аз дори няма да се очудя, ако ЦРУ не са доставили на Пентагона някоя и друга руска ракета, за да кажат - "Ето, руснаците са били"
  • 37 гост

    45 3 Отговор

    До коментар #29 от "Аврам":

    Теории за конспирациите казваш? А що не попиташ българите от югозапада, какви дъждове валяха когато бомбиха Югославия? Каква реколта имаха по време на войната? Или да се информираш от западни медии да последиците върху войниците, участвали във воините от Персийският залив? ... и не забравяй, че в западните медии има също яка цензура и пропаганда.
  • 38 Аврам

    14 17 Отговор

    До коментар #35 от "Салам Алеко":

    Ти да ме мислиш , че тук няма.След Чернобил броя на заболелите от левкемия и рак рязко е скочил.И правете разлика между конвенционални и ядрени оръжия.Съавате смешни .Нито в Сърбия , нито в сега в Сирия бойните глави на Томахоук не са ядрени.Не ставайте смешни.

    Коментиран от #42, #43, #44

  • 39 опс

    19 23 Отговор
    С 400 С 500 С 600 С 700 С 800 това комбайни ли бяха кво беше

    Коментиран от #41

  • 40 Хахаха

    19 25 Отговор
    Ееееееее нали .утката щеше да ги сваля. Май варелите не работят. Хахаха
  • 41 ЧебуРашка

    7 23 Отговор

    До коментар #39 от "опс":

    Те ще ги правят в 2030г за я карат на самогон и бояршник!
  • 42 гост

    25 4 Отговор

    До коментар #38 от "Аврам":

    Обедният уран към витамините ли го причисляваш или към минералите?

    Коментиран от #47, #49

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ефтини сензации

    18 25 Отговор
    Ихааааа.
    Почна се.
    Проблема е, че ще свърши. Мирно и тихо защото путя гледа тавана и го е страх да отговори. Дори и да има убити руснаци пак ще се направи на разсеян, както предния път като американците избиха няколкостотин наемника...

    Така, че не очаквайте нищо. Американците ще попуцат малко. Асад ще се прости с някое друго поделение, путя ще отдаде чест мълчейки, лавроф ще полае как видиш ли това не е според международните договори, нашите мурзилки ще полаят малко - те и без това не млъкват и толкоз.
    😁🐓
  • 46 АнтиТръмп,Мей,Макрон

    26 6 Отговор
    "Великите сили" извадиха нож и от нож ще умрат. Да им е честито нападението и да им се връща. Начини за това много.
  • 47 гост

    7 18 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Причислява го към плямпането на русофили - дървени философи , дето скоро плямпаха "их там нет" !!!!
  • 48 2018

    33 5 Отговор
    И ТИЯ ТРИ ДЪРЖАВИ СА ПОСТОЯННИ ЧЛЕНКИ НА ООН ОТ ПЕТТЕ. ТАКИВА ТЕРОРИСТИ НЯМАТ МЯСТО КАТО ПОСТОЯННИ ЧЛЕНКИ. ДОРИ НЕ ИЗЧАКАХА ПРОВЕРКАТА НА ОЗХО КОЙТО СА ТАМ. РАКА Е В РУИНИ И И ЖЕРТВИТЕ ОТ БОМБАРДИРОВКИТЕ СА ОЩЕ ПОД ТЯХ СЕГА ИСКАТ ДА РАЗРУШАТ И МАЛКОТО ОСТАНАЛАТА ЧИТАВА ЧАСТ И КОЙ ЩЕ ПОСТРАДА МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ И ДЕЦА И ЖЕНИ А КАЗВАТ ЧЕ ГИ ЗАЩИТАВАТ КОЕТО Е ЧИСТО ЛИЦЕМЕРИЕ. УДАРИХА ТАМ КЪДЕТО НЯМАШЕ ВОЙНА И НЕ ПРИСЪСТВАТ ВОЕННИ ОТ РУСИЯ ЗАЩОТО СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ.

    Коментиран от #50

  • 49 Аврам

    2 12 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Кой и къде го използва и откъде ти е информацията.Тук говорим за ударите в Сирия.И го причислявам към обеднените мозъчета на някой хора.
  • 50 Дони

    7 15 Отговор

    До коментар #48 от "2018":

    Айде не прекалявайте с бояришника ,изведнъж се загрижихте за жени и деца.Ударите са извън градовете.

    Коментиран от #53, #57

  • 51 Хасан

    6 6 Отговор
    Няма решение на ООН..Есад трябва да бъде смъкнат ,но не това е начина..без да се зачита международното право...Трябва да има нов съвет за сигурност на ООН ...нов световен ред..

    Коментиран от #55, #65

  • 52 Аврам

    3 19 Отговор

    До коментар #43 от "Салам Алеко":

    А тен много те вълнува Белград.Не мен не ме вълнува.Вълнува ме да сме в ЕС.Да не правим етническо прочистване, и да гоним хора от домовете им на етническа основа.

    Коментиран от #69

  • 53 Хасан

    14 3 Отговор

    До коментар #50 от "Дони":

    Тръмп е на кантар в Сащ..Путин иска Тръмп да си остане президент ...а него му трябва пиар акция в Сирия...и пак си отнесе бедния бедуин който си пасе овцете в пустинята..така и не разбра що го бият..
  • 54 Идиот

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "Аврам":

    Идиоте ако наистина там имаше химическо оръжие като го гръмнат сега Дамаск щеше да е потънал в него
  • 55 До (Х)Асан

    11 1 Отговор

    До коментар #51 от "Хасан":

    Абе я се скрий па се търси , ти ще казваш какъв ред ще има Ами айде налагай го.Той един се опита през миналия век да го налага и видяхме как свърши.Пий си йени ракъ и си гледай живота.

    Коментиран от #61

  • 56 ъъъ

    8 17 Отговор
    Русия е силна само с троловете, ама това не сваля ракети
  • 57 2018

    6 3 Отговор

    До коментар #50 от "Дони":

    НЯКОЙ МАЙ ОТРАНО ГО Е ПОДКАРАЛ С ПРАХЧЕТА СПОРЕД ТЕБЕ БИЯТ ПО ПОЛЕТО ЛИ КЪДЕТО ИМА САМО КРАВИ И ОВЦЕ.

    Коментиран от #72

  • 58 Гост

    22 1 Отговор
    Тъжно ми е повече за Франция, няма го левия бряг на Сена и интелектуалците. Залят е безвъзвратно от тинята на търговията. Жалко. Начело с мениджърчето герантофил няма да изплува от тинята. Без подкрепата на Франция и Англия нямаше да минат така нещата. За англичаните, ясно,но жалко за цялата история и култура на Франция.

    Коментиран от #63

  • 59 Николенко

    9 19 Отговор
    КаПутин се изходи в гащите си, русофилистиците същ !!!
  • 60 грух

    29 6 Отговор
    Сега стана ли ясно на всички, че САЩ са враг на човечеството ?
  • 61 Хасан

    17 3 Отговор

    До коментар #55 от "До (Х)Асан":

    Ами тогава след иракските и афганистанските бежанци ще имаме и сирийски,и ирански,и кюрдски,и турски ,и украински,и арабски,и либийски бежанци по цяла Европа...и Лъвов мост...или може би това е целта ..етнодържавите и културите да се разбият и да се създаде една изкуствена култура Европа...като Сащ..
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Хасан

    14 7 Отговор

    До коментар #58 от "Гост":

    Френската култура изчезва ...няма им киното няма им литературата ,музиката...Финита ла комедия франсез
  • 64 onq s konq

    10 23 Отговор
    Са руснаците ше избегат от сирия ако не са избегали даже вече
  • 65 Ford Prefect

    12 1 Отговор

    До коментар #51 от "Хасан":

    Асанчо, а за операцията на фесовете в Африн има резолюция на ООН, че нещо забравих? За нея няма ли да се възмутиш?
  • 66 Kcaniba

    8 21 Отговор
    Хахахах руститутките са в шах, шок и мат! Само лаят безпомощно като булонка пред питбул! Памперсите са пълни, но от къде копейки за нови при тая криза у рошшия? Жалка история!
  • 67 nonamenofacenonumber

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "Аврам":

    Само името ти стига да се разбере що за човек си
  • 68 Да да

    6 19 Отговор
    Да прочетем предни коментари под статии, в които путинопоклонници ни обясняваха как мамаша пияна раша ще стреля по сили на НАТО! Как щели да ги заличат! Да ликвидират! Ама сега ще обясняват че не са нападнати руски позиции! Ония с 350-е кораба на Русия дали 1ете и той! Събудете се вече и разберете че Русия е пред фалит. Хубавото е че и турция също!

    Коментиран от #148

  • 69 гост

    15 4 Отговор

    До коментар #52 от "Аврам":

    "Белград.Не мен не ме вълнува.Вълнува ме да сме в ЕС.Да не правим етническо прочистване, и да гоним хора от домовете им на етническа основа."

    Едва сега обърнах внимание на името ти тук!

    Значи да обобщя:
    Не те вълнуват последствията от война в непосредствена близост до теб, включително за здравето ти и на това близките и околните, стига да имаш над националната протекцията на ЕС?

    Що ли ми се струва, че не говориш за всички етносите по принцип, а за един точно определено етнос?

    Ясен си Авраме! Типичен представител на етноса!

    Коментиран от #75

  • 70 Хасан

    9 3 Отговор
    Според ООН ,ако от съседна държава има нападения,бежанци,терористи към твоята държава и официалната власт не може да упражни своята власт тогава имаш правото да се отбраняваш....в тая част на Сирия нямаше официална сирийска власт а терористични групировки които гонеха местните жители към Турция и Турция е пряко заинтересована..Русия и Иран са поканени от официалната сирийска власт ...а Франция ,Сащ и Англия само заради спорта..
  • 71 Waffen SS

    11 9 Отговор
    Къде са руснаците? Нали щяха да свалят американските самолети и ракети ако нападнат Сирия? Какво ги е страх от този паток доналд дък?

    Коментиран от #85

  • 72 Аврам

    3 5 Отговор

    До коментар #57 от "2018":

    Казва се никнейм. И какво разбра от него?

    Коментиран от #80, #82

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Kcaniba

    10 4 Отговор
    за отсрамването на палячото, амерските генерали са избили десетки нещастни сирийци...
    Предполагам, лично е питал Путя, къде да стреля, че хем рудки бой да не яде, хем да не изгуби реноме у фащ!!

    Коментиран от #78

  • 75 Аврам

    2 16 Отговор

    До коментар #69 от "гост":

    Абе това е никнейм , нямаш нищо общо с етноса.Ограничените хора може и ник Джон да приемат за англичанин.Обобщавай си каквото искаш.За България от ударите в Белград последствия нямаше и няма да има. И за протокола 100% съм българин откакто съм се родил.

    Коментиран от #83

  • 76 Morgoth

    9 8 Отговор
    Ясно е, че няма да ударят позиции на Русия, но май вече е ясно и руските С400 колко струват или по-скоро колко струва защитата която Русия предлага, защото най-вероятно С400 изобщо не са се включили в отбраната.
  • 77 Kcaniba

    8 1 Отговор
    О, кажи, можеш ли да видиш, през ранната светлина на зората,
    това, което толкова гордо приветствахме при последния проблясък на залеза,
    чиито широки ленти и ярки звезди през опасния бой,
    над укрепленията наблюдавахме, толкова смело да се развява?
    И червения блясък на ракетите и бомбите избухващи във въздуха
    ни показваха през нощта, че нашето знаме е все още там.

    О, кажи, обсипаното със звезди знаме все още ли се вее
    над земята на свободните и дома на храбрите?

    О! Така да бъде винаги, когато свободни хора застават
    между техния любим дом и опустошението на войната.
    Благословена с победа и мир, нека е спасената от небето земя
    да възхвалява силата, която ни е направила и съхранила като нация!
    Тогава да побеждаваме трябва, когато нашата кауза е справедлива,
    и това да е нашето мото: В Бог е нашата вяра.
  • 78 питащ?

    6 15 Отговор

    До коментар #74 от "Kcaniba":

    Пийна си бояришника и си готов.Нали щеше да има ответни удари.Нещастници антибългарски.Рубладжииски гниди.
  • 79 Мужик

    9 19 Отговор
    Опааа, какво стана с лютите закани на русофилистиците и путлеристите тук, че Русия веднага щяла да свали ракетите и да поропи корабите и базите, от които са изстреляни, със своите (анимационни) хиперзвукови, електронни и космически оръжия?! Казах ви преди няколко дни, че както винаги до сега, Русия ще се скрие в миша дупка и ще чака опасноста да отмине, но вие - не, та не, краят на САЩ идвал... Това са руснаците - силни на думи, поне, докато има дебили, като вас, които им се връзват, но, когато се стигне до реални действия, винаги се извъртат на 180 градуса и се изпокриват в мишите си дупки. Колко пъти още ще им се връзвате и ще ставате за смях, докато разберете, че Русия освен да лъже, друго не можеш?!
  • 80 гост

    4 9 Отговор

    До коментар #72 от "Аврам":

    I know the exact meaning of "nickname", но ми е тъпо да го пиша и изговарям на български. А малко по-умните хора прекрасно ще разберат какво точно съм написал. ;) ... Хайде, че е Събота и имам по-приятни занимавки. Bye!
  • 81 Kcaniba

    11 14 Отговор
    Бий руската и мюсулманската гад където и да я видиш!
    Господ ще ти се отблагодари.

    Коментиран от #86

  • 82 2018

    11 2 Отговор

    До коментар #72 от "Аврам":

    С ТЕБ КОЙ СЕ ЗАНИМАВА ЧЕ ПРАВИШ НЯКАКВИ НЕСВЪРЗАНИ КОМЕНТАРИ ЯВНО НЕЩО ТИ Е ДОШЛО В ПОВЕЧЕ.
  • 83 гост

    13 3 Отговор

    До коментар #75 от "Аврам":

    Странно! Българин, който се вълнува повече за просперитета на малцинствата, отколкото за нацията си?! ... а сигурен ли си какъв точно пол си се родил или е имало и там неприятна изненада на реалност, спрямо очакване и усещане?
  • 84 От Перник с любов

    9 4 Отговор
    Дано почне гоуема война че нещо много затъпя ...
  • 85 Ммм

    13 1 Отговор

    До коментар #71 от "Waffen SS":

    А защо вас не удариха руски бази.Всичко е ясно поредния театър,колко ракети са изстреляни и колко са стигнали и са ударили.
  • 86 Хасан

    0 13 Отговор

    До коментар #81 от "Kcaniba":

    Какво ти направил мюсюлманина???само помагахме на прадядо си да изпълнява съпружеските си задължения..
  • 87 Сметки заеми аман

    6 7 Отговор
    Ще има ли запас че ми писна да ходя на работа
  • 88 За самозащита

    8 3 Отговор
    Ще рздават ли оръжие на нселението ?!
  • 89 Любен

    7 7 Отговор

    До коментар #28 от "да го кажем направо":

    Защо се мъчите да ограмотявате човек, който се представя за евреин пък не е. Евреите са умен народ, а аврамчо показва качества на тинейджър. Може би в друг период от живота си ще му светне под каунчето за истините в живота и политиката, но засега, ни приема, ни предава. Не го насилвайте, няма смисъл.
  • 90 Гост

    2 0 Отговор
    Ще се оправят!
  • 91 гн Хокинг

    3 15 Отговор
    В този сайт освен учители по Български език и дървени комунистически философи други имали Заради 1 човек да умират милиони невинни абе я да му пуснат новичок и на тях че ми писна да го гледам ако беше човек нямаше да допуска да умират невинни и то милиони преставете си НИЕ ДА БЯХМЕ НА ТЯХНО МЯСТО НАД МИЛИОН БЪЛГАРИ НЕВИННИ ДА УМРАТ ЗАРАДИ ПРЕЗИДЕНТА ЕЙЙ НЕ МИ ЗАЩИТАВАЙТЕ асад

    Коментиран от #92

  • 92 любопитен

    15 4 Отговор

    До коментар #91 от "гн Хокинг":

    Това реч от сбирка на клуб "Млад кравар" ли е?
  • 93 агент на Путин

    16 5 Отговор
    Тръмп излезе по голям артист от холивудските звезди. И наш Ганю се чуди, защо Путин не стрелял. По кьор-фишеци стреля ли се? Дончо го натискат слугите на ястребите и ако не слуша - импийчмънт. Последните новини са, че 90% от изстреляните ракети са свалени от сирийската противовъздушна отбрана.

    Коментиран от #96

  • 94 Трифонов

    22 3 Отговор
    Ответен удар на Русия няма как да има, защото Путин не е малоумен и много добре знае, че в момента няма за какво да има! Няма удар на САЩ, Великобритания и Франция срещу съществен руски интерес. Атаките са били планирани и извършени със специално внимание - нищо да не се случи! Хем уж да са по Сирия, хем да не попадне нито една ракета в зона, покрита от руската ПВО. Т.е. всичко това е именно само това, на което САЩ са способни - PR акция. И се молете тоя феноменален глупак Тръмп (най-накрая тая нация се управлява от истински неин представител), да не сбърка някой път при планирането на PR акциите си, защото, не бива да има никакво съмнение, че ако руските интереси бъдат в някакъв момент застрашени чрез оръжие от страна на САЩ и НАТО, Путин няма да се поколебае и за миг. И тогава... III-тата не ни мърда. И като сме наясно какви "силни характери" ни управляват, 90% от всичко под 40 г. в България, ще се озове в... как да го кажа по-меко... животозастрашителна ситуация с малки шансове за оцеляване.
  • 95 kiro

    6 3 Отговор
    Накрая и тоя дърт 90 килограмов налъм ще стане на прах.Това е сигурно за гадният убиец.

    Коментиран от #97

  • 96 Мужик

    7 14 Отговор

    До коментар #93 от "агент на Путин":

    Нещо на русофилите математиката винаги много ви е куцала, ама сирийците казват, че са свалили 13 ракети, а всяка една от страните (в т.ч. и Русия) говори за над 100 изстреляни ракети, та 13 от над 100 не е 90%, по скоро е до 10%... А, защо Путин не е стрелял (както той и друзята от правителството му многократно се заканваха, че ще направят, ако някой изстреля ракета срещу Сирия...), на всеки разумен човек е ясно - Русия са силни само на думи, а като се стигне до действия, се изпокриват в мишите си дупки и чакат бурята да отмине, тъй като отдавна не са военна сила, която може да се изправи срещу държава по-голяма от Грузия, примерно...

    Коментиран от #98, #100

  • 97 Мужик

    7 10 Отговор

    До коментар #95 от "kiro":

    Само Путин никога няма да стане на прах, защото, като умре, друзята ще го балсамират и ще го изложат в мавзолей, където русофилските джендъри да ходят и да онанират над трупа му, както десетилетия правиха над трупа на Ленин.
  • 98 Гост

    10 5 Отговор

    До коментар #96 от "Мужик":

    Хахаха
    не вярвам точно пък ти, освен 2+2 да можеш да направиш друга сметка. Вие сте бакалии,така че не говори за математика; )
    Путин е най добре сега наистина да не прави война. Нали си взе Крим. По добре, да гледа към Украйна.
  • 99 ТАД

    21 6 Отговор
    САЩ = Терорист № 1 пак започнаха да изтребват хора за удоволствие.
    Съсипаха Ирак, Авганистан, Либия и т.н. Финансираха терорисрите, помагаха им с армия и оръжие да свалят легитимни правителства и да вземат властта , за да се сдобият с техните (петрол, диаманти , злато та дори и наркотици). Сега на ред е Сирия , а после???
    САЩ са отдавна фалирали, но по грешно си мислят, че като съсипват други държави ще се оправят... това няма да стане. Или да си добавят по една цифра на таблото с вътрешния дълг ежегодно или да обявят фалит и да разберат , че не може да живеят на гърба на останалия свят. Не може последния чистач да кара нов пикап и да взима по голяма заплата от директори на фирми в някои държави при положение , че не ги е искарал и не знае от къде идват тези пари, а именно от ПРОЛЯТА ДЕЦКА КРЪВ.
  • 100 Глупендерооо

    12 4 Отговор

    До коментар #96 от "Мужик":

    Руснаците казаха ако и един руски гражданин загине от US ракета или бомба ще свалят ракети и техните пускови площадки деменцията те лови мн.избирателно

    Коментиран от #101, #105, #113

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Расулюлах

    8 2 Отговор
    Представителите на средновековните поробители и пирати изнасят демокрация с нови съвременни оръжия
  • 103 русия е джудже

    5 9 Отговор
    "Тръмп заяви, че ударите по Сирия са пряк резултат от неуспеха на Русия да спре употребата на химически оръжия от Сирия и добави, че Русия трябва да реши "дали да продължи по този мрачен път или да се присъедини към цивилизованите нации".

    Това изречение описва цялата ситуация.Време е бояришниците да обмислят добре ,какво ще им е бъдещето.
  • 104 Мар.Жуков

    10 3 Отговор
    Зорлвм западъд пак ще създаде СССР.А господин меркел пак ще заживее в ГДР.
  • 105 ссдд

    9 11 Отговор

    До коментар #100 от "Глупендерооо":

    Е то преди месец умряха около 300 ватника ,а не виждам русия да има смелостта да предприеме каквото и да било ? Не разбрахте ли,че русия няма смелостта и неможе да застане срещу САЩ ?

    Коментиран от #108

  • 106 Мар.Жуков

    9 2 Отговор
    Докато тия се прават на хитлер.,ще страдат мирните хора от атентати.Хизбула няма да им прости.
  • 107 stone

    6 9 Отговор
    Путин май само приказваше, а сега мълчи като ...... . ИИИ руската пропаганда мълчи и се чуди кво извинение да напише, за това че руснаците стояха на първия ред безучастно .
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Анонимен

    10 2 Отговор
    Хора нищо не са ударили,всичко е постановка.Само кадето си навлекоха гнева на Хизбула,ще има много атентати из европа.Жалко за мирното население.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Анонимен

    11 3 Отговор
    Абе то тръпи нали се прари велик и на чичо Ким ама сви платната.Скоро фа не се покаже някоя Руска подводница пак до вашинктон.

    Коментиран от #117

  • 113 Мужик

    2 10 Отговор

    До коментар #100 от "Глупендерооо":

    Така ли си фантазираш, че са казали руснаците, за да оправдаеш защо се покриха в миши дупки? Съжалявам, ама деменцията е характерна само за вас русофилите (може би, защото средната ви възраст е около 80...). Хайде, сега виж какво са казали наистина и повече не забравяй да си пиеш гинко-билобата: https://www.24chasa.bg/novini/article/6811653
  • 114 Петко

    7 0 Отговор
    Както се и очакваше, циркът върви с пълна сила а междувременно в медиите се пускат апокалиптични "предсказания".
  • 115 шовинист

    10 1 Отговор
    Никой от страхливите медии не написа, че западната коалиция не е от сащ, инглънд и свирчоците, а от BP (British Petroleum), Chevron, ExxonMobil, ConocoPhillips, Royal dutch shell & total ;)
  • 116 Киро

    4 7 Отговор
    Асад скоро ще е пътник!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Осмам паша

    1 9 Отговор
    Геури вас вече Русия нама да ви пази.Нали се сештате за какво говоря.
  • 119 Стоян

    8 3 Отговор
    Поредната западна измама.Истреляли са ракети в равно поле.На тия бездетници западни кой им вярва вече.
  • 120 Е ? УНИЩОЖИХА ЛИ ХИМ ОРЪЖИЕТО ?

    5 1 Отговор
    И КАКЪВ ТИП ОРЪЖИЕ Е ? ЗАДУШЛИВНО, КОЖНО ОБРИВНО, НЕРВНО ПАРАЛИТИЧНО? ИЛИ Е БИЛО УМНО ЩОТО НЕ СЕ Е РАЗПРОСТРАНИЛО С
    ЕД ВОМВЕНЕТО? ВСЕ ОЩЕ НИКОЙ НЕ КАЗВА.
  • 121 патриотъ

    7 4 Отговор
    Голям успех,няма що!От 103 изстреляни ракети,71 прихванати от сирийските ПВО,а останалите 32 паднали в пустинята.Жертви и разрушения няма,само 5-6 ранени случайно сирийци.Ами то много скъпо ще им излезе тоя цирк на америте.Много им е малък бюджета,за да водят сериозна война,щом да ранят 6 човека им трябват 103 ракети.
    Ракетите ще им свършат много бързо,а след това?След това идва ред на С400!!!

    Коментиран от #122

  • 122 Мужик

    3 6 Отговор

    До коментар #121 от "патриотъ":

    Целта на тези удари не беше да раняват или убиват хора, както правят твоите другари от Русия, Сирия и Иран, а предварително ясно беше дефинирано, че целта им е да разрушат инфраструктурата, свързана с химическата програма на Сирия. Тази цел е изпълнена, а сирийската армия очакваше ударите от близо седмица, така че одавна е напуснала тези обекти и затова няма жертви. Разбира се, на вас - смотаните русофили, не може и през ум да ви мине, че на този свят има цивилизовани държави и те ценят човешкия живот, затова смятат липсата на жертви за свой успех, а не провал, тъй като любимота ви Русия, ви е втълпила в празните глави, че успехът се изчислява само по броя чували с трупове.
  • 123 Enchev

    4 4 Отговор
    С поредната им НАПЪЛНО БЕЗ УСПЕШНА агресия срещу мира и ЧОВЕКА на Сирийска територия, задокеанските Коран-пикльовци и коалицоираните им англо саксонски островни-пачаври, даказаха че целта им не е борбата с теророзма а поредната алчна кражба на енерийни ресурси!
  • 124 Enchev

    3 4 Отговор
    С поредната им НАПЪЛНО БЕЗ УСПЕШНА агресия срещу мира и ЧОВЕКА на Сирийска територия, задокеанските Коран-пикльовци и коалицоираните им англо саксонски островни-пачаври, даказаха че целта им не е борбата с теророзма а поредната алчна кражба на енерийни ресурси!
  • 125 Debil

    1 1 Отговор
    Ех поне сюжета да беше различен.... този филм го гледахме вече.. Ай поздрави
  • 126 vasik atanasova

    9 4 Отговор
    ДАВАЙ ТРЪМПЕ ВТОРА СЕРИЯ
  • 127 Generalissimo FRANCO

    1 1 Отговор
    В чаршията на Подгорица, в края на април 1877, един черногорец споделя с другаря си (и двамата с кръпки на потурите) : ..."Русия ке удари Турция".... Та и нашата работа!
  • 128 vasik atanasova

    8 1 Отговор
    СЕГА КАТО СА ПОЧНАЛИ
    100 РАКЕТИ ДА ХВЪРЛЯТ В ТУРЦИЯ

    Коментиран от #130

  • 129 ОЗ Генерал Полковник ГОСТ

    3 3 Отговор
    Сирия удари САЩ
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Педали

    7 6 Отговор
    Ръката на правосъдието удари отново... Разбира се Русия е агресора, мда. Всичко вие които подкрепяте САЩ и тяхната неадекватна външна политика сте нищо повече от болни мозъци, които подкрепяте едни агресори, които само и единствено задълбочават кризата в изтока. Защо са терористи САЩ ли? Ами водят военни действия в суверенна държава без позволението на правителството, това какво е според вас?
  • 132 12345

    4 1 Отговор
    От кога думата прихванали /видели, чули/ се равнява на унищожени, свалени, улучени
  • 133 гост

    6 6 Отговор
    Путин, пардон Путкин напълно оправда реномето си на мижитурка и страхливец Сирийците изгоряха с такава подкрепа .

    Коментиран от #134

  • 134 Салам Алеко

    4 2 Отговор

    До коментар #133 от "гост":

    Май излизаш прав, и това е лошо за света!
  • 135 Да уж

    5 0 Отговор
    Някой от вас , май, си представя, че ще седи и на дивана и ще гледа по телевизора, как Русия отговаря с ракети на Америка, а след това притичва до компютера, за да напише своя коментар в този сайт.
    Не , няма да е така. Вие ще седите в мазата си, ако имате такава, и ще треперите за да не ви удари някоя ракета. Ага...и тогава обмяна на мненията във вертикално пространство няма да ви занимава, защото ще мислите за реално оцеляване. Това да не ви е някаква игра или филм.
  • 136 Да уж

    0 0 Отговор
    Виртуално, не е вертикално.
  • 137 АНАРХИСТ

    5 2 Отговор
    УДРИИИ....

    БИЙ ЧЕРВЕНИЯ ДОКАТО ПОБЕЛЕЙ...
    БИЙ БЕЛИЯ ДОКАТО ПОЧЕРВЕНЕЙ....

    ДА СА ИЗТРЕПЯТ ЕДИН ДРУГИ...
    БЕЛКИМ МИРЯСАТ...
  • 138 Гост

    6 1 Отговор
    Не мога да разбера ,защо винаги се карате ,след като това беше просто поредният епизод от екшъна който великите сили ви показват от време на време.Лятото всички ще са в Русия ,ще си стискат ръцете ,за световното ,за мира ,след което просто ще решат къде и кога да е следващият епизод от сагата,ще заредят пушкалата ,и хайде наново.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Фермер

    2 0 Отговор
    блогър Dah Lammoth.
    Дахер е на 31 години, работи в БАН и живее в София. В момента е един от най-популярните книжни блогъри у нас.Прочетете интервюто му,което се казва Истината за Сирия
  • 141 Joya

    4 0 Отговор
    Сега е момента да се намеша наш
    Бойко и ще ги оправи той оправя всичко аз вече се кръстя на него ве на Господ
  • 142 Зап

    1 0 Отговор
    Някой представя ли си ако ударят селския външен кенеф как ще се отрази на външните селяни ;) но все пак говорим за производство и складиране на химическо оръжие :) доста по демократично е да се разпърди навсякъде ...
  • 143 Зап

    3 1 Отговор
    Наще войски са професионално НАТО интегрирани баняджии ;) и лайнобъсрсачопревозвачи :) Напред !!!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 123

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аврам":

    Ти ходил ли си в Дамаск? То и за Ирак твърдяха че използвали химическо оръжие,но се оказа че няма а има само петрол...в Сирия също има много петрол....не ти ли е ясно защо има войни където има петрол.кой създаде ИДИЛ и защо...не бъди толкова заблуден
  • 146 Въпрос

    5 0 Отговор
    Какво ще се случи, ако Русия, Китай и Иран с хирургическа точност ударят реални химически и биолаборатории на САЩ, Англия и Франция?!
  • 147 Прометей

    2 2 Отговор
    Как е хавата ин тис момент....Вселенската дерьмократична коалиция дали пак ще се пробва с хуманни и безопасни хвърчила да плаши гаргите в Сирия и най-вече да се пробват да разклатят нервите на ВЛАДИМИР ВЕЛИКИ.......НЕ НАМ........ПОБЕДА БУДЕТ....ЗА НАМИ....
  • 148 Наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Да да":

    Русофилите нямат отвъждане, България е страдала страда и ще страда от тях ама се натискат тука и само лаят . Предлагам да им купим билети за СеСеСеРе защото съм сигурен, че са гладни мишки.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания