25 Април, 2018 17:29 2 374 6

ДАЕШ разполага с милиарди

  • групировка-
  • ислямска държава-
  • данни

Групировката влага парите си в легален бизнес

Възможно е терористичната групировка „Ислямска държава“ да разполага с капитал от около 3 млрд. евро. Това стана ясно от информация на организираната от френското правителство конференция по проблемите на борбата с финансирането на тероризма, съобщи ТАСС.

Смята се, че голяма част от парите са вложени в законен бизнес чрез поставени лица. Парите са събрани от събиране на такси от контролираните от групировката територии през последните години. В същото време терористите са извършвали нелегална търговия с нефт през Сирия и Ирак.

В същото време терористите са контролирали голям процент от търговията с памук в Сирия и търговията със зърнена продукция в Ирак.

Създадена е била мрежа от парични преводи чрез посредници в Турция и страни от Близкия Изток. В момента се проучва къде са били вложени парите и в какъв бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рр5ъ7

    19 3 Отговор
    това е ясно,където има долари има и нефт,война и американци и евреи,е и
  • 2 Да го кажем направо.

    17 2 Отговор
    Значи нефт и зърнени култури от Ирак....е как така--нали там господари са всемогъщите американци--нали им донесоха демокрацията и западните ценности...Между другото малко извесно е,че точно в Ирак се слага началото на ИД...
  • 3 Kcaniba

    9 4 Отговор
    т е. даеш оквен че е с амерски итструктори, е и с амерски(брой чифутски) икономисти!!!
    Къде ще инвестират кървавите милиарди??
    Ами в икономиката ня на фащ разбира се!!!
  • 4 Ford Prefect

    8 1 Отговор
    А кой им е купувал петрола? Путин май беше споменавал нещо... :)

    Коментиран от #6

  • 5 386

    8 1 Отговор
    Известно е, че семейство Ердоган е сключило огромни нелегални сделки с тези фанатични престъпници.
    Семейството Ердоган, с огромна печалба за себе си, легитимираше незаконните милиарди на терористите.
    Международния съд в Хага го очаква.
  • 6 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ford Prefect":

    Путин не им е купувал петрола! Този дето му показа аналните удоволствия го купуваше с неговата богословия! За Ердогрух става въпрос де,че малко трудно схващате. Сега ми стана интересно,как християнин е дал богословията си на джихадист! Ама за пустите му рубли,ааа менте лири,ааа така де,долари какво ли не правят милите!
Новини по държави: