Отидете към основна версия

2 263 9

Тайван подкрепя ударите срещу Сирия

  • тайван-
  • химическо оръжие-
  • сирия-
  • война-
  • удар-
  • отбрана-
  • национална сигурност

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен нареди на служителите на националната отбрана и сигурност да следят отблизо действията на Китай по отношение на нанесените въздушни удари върху Сирия, за да се гарантира политическите и икономически интереси на страната и сигурността на нейните граждани.

От президентския офис на Тайван заявиха, че Цай се е срещнала с високопоставени служители от националните агенции за сигурност и отбрана и е издала четири заповеди.

Първата от тях е за стрикно наблюдение над Китай за евентуални действия по въздух, суша и вода и готовност за военна конфронтация.

Второто нареждане от страна на президента бе съответните агенции внимателно да проучат всички медиини материали, свързани с националната сигурност, и да опровергаят тези от тях, които дават подвеждаща или невярна информация.

Цай поиска също екип да наблюдава ситуацията в Близкия изток и в частност състоянието на цивилното население след въздушната атака от страна на САЩ, Обединеното кралство и Франция.

Тя осъди предполагаемото използване на химическо оръжие и подкрепи глобални санкции срещу страната.

Накрая президентът на Република Китай призова кабинета да работи със съответните агенции, за да подготви потенциални контрамерки за стабилизиране цените на стоките и фондовия пазар, в сличай, че скоршните събития окажат влияние на икономиката на страната.

Сред служителите, присъствали на срещата, бяха вицепремиерът, генералният секретар на Съвета за национална сигурност, министърът на отбраната, министърът на външните работи и началникът на Бюрото по сигурността.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини