Last news in Fakti

19 Април, 2018 14:50 1 557 1

Тайван: Китайските военни учения са заплаха за региона

  • китай-
  • тайван

Правителството в Тайпе заяви още, че китайските маневри напоследък имат за цел да го сплашат

Тайван: Китайските военни учения са заплаха за региона - 1
Снимки: БТА/АР

Правителството на Тайван заяви, че китайските военни учения напоследък имат за цел да го сплашат и са заплаха за мира и стабилността в региона, предаде АР.

Пекин се опитва да "оказва натиск и да тормози Тайван и се стреми да засили напрежението между страните и в региона", каза Съветът по континенталните въпроси.

"Тайванците са много ясни по този въпрос и няма да приемат това. Решени сме да защитаваме суверенитета и достойнството на нашата страна и в никакъв случай няма да се поддадем на военни заплахи или подстрекателства", заяви съветът.

Изявлението се отнасяше конкретно за ученията, които Китай извърши вчера край югоизточните си брегове.

Тайван: Китайските военни учения са заплаха за региона

Китай смята Тайван за своя територия и казва, че двете страни, разделили се в китайската гражданска война през 1949 г., трябва да се обединят, ако е необходимо със сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емо

    1 0 Отговор
    За няколко часа Китай щ окупира Тайван не Американците даже и
    Господ не може да им помогне същата история с Латвия,Литвия и Естония когато започват да говорят " Русия предсавлява заплаха за Националната сигурност сувернитет им.