Отидете към основна версия

14 531 29

Скандал в Белия дом заради руските дипломати

  • доналд тръмп-
  • скандал-
  • дипломати-
  • русия-
  • великобритания-
  • сащ-
  • ядосан-
  • ес-
  • псувни

Тръмп е крещял на своите, изрекъл е и много псувни

Снимка: БТА/ AP

В Белия дом е избухнал истински скандал заради броя на руските дипломати, изгонени от Щатите в знак на съпричастност към Великобритания, предаде „Вашингтон поуст“, позовавайки се на източници, пожелали анонимност.

Президентът Доналд Тръмп е крещял на своите, а освен това е имало и много псувни. В основата на всичко стои броят на експулсираните руски дипломати. Американците изгониха цели 60 – много повече, отколкото всяка една от страните в Европейския съюз, застанала зад Великобритания по случая „Скрипал“ и обвиненията към Кремъл в опит за убийство.

През месец март президентът изглежда е бил разсеян, когато неговите помощници и съветници го информират за намерението на администрацията да изгони 60 руски дипломати. На следващия ден, когато експулсирането беше обявено официално, Тръмп е избухнал. Причина е, че е бил в шок, защото не е очаквал Франция и Германия да изгонят само четирима руски представители.

Доналд Тръмп изглежда е вярвал, че другите страни също ще изгонят десетки дипломати и дипломатически служители. Американският президент е бил бесен, че страната му заема най-твърдата позиция срещу Русия. Неговите помощници се опитали да го убедят, че общият брой на изгонените дипломати в ЕС е приблизително същият като броят в Щатите.

„Не ми пука за общия брой!“, е започнал да крещи Тръмп, изричайки и много псувни. Това е поредният подобен скандал във Вашингтон по отношение на Русия. Доналд Тръмп иска да се води по-мека политика спрямо Кремъл, докато администрацията му е за твърда реторика и мерки срещу руснаците. Тръмп иска да установи близки отношения с Владимир Путин, защото според него това е в основата на позитивните диалог.

След опита за убийство на Сергей Скрипал и неговата 33-годишна дъщеря Юлия Великобритания изгони руски дипломати, след като обвини Кремъл за атаката. Много страни от Европейския съюз показаха съпричастност и направиха същото. От Кремъл отрекоха обвиненията и обвиниха западните страни в провокация. Руснаците предприеха ответни пропорционални мерки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп блокира новите санкции срещу Русия?

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да спре въвеждането на санкции срещу Русия заради подкрепата й за сирийския президент Башар Асад, пише британс ...
    17.04.2018
    4 653
    6
  • Тръмп в атака срещу Русия и Китай

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп упрекна Китай и Русия, че нарочно девалвират валутите си, съобщи Fox News. Според него двете страни манипулират вал ...
    16.04.2018
    9 463
    34