Last news in Fakti

17 Април, 2018 09:51 4 645 6

Тръмп блокира новите санкции срещу Русия?

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • русия-
  • санкции

Президентът е изразил недоволство от обявяването на мерките, преди да е убеден, че те са необходими

Тръмп блокира новите санкции срещу Русия? - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да спре въвеждането на санкции срещу Русия заради подкрепата й за сирийския президент Башар Асад, пише британският в. "Гардиън", подчертавайки, че с това той противоречи на изявлението от неделя на американската постоянна представителка в ООН Ники Хейли, че ще бъдат наложени санкции. Вчера обаче говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви само, че администрацията обмисля такава мярка.

Тръмп лично е спрял налагането на санкциите след разговори със съветниците си по националната сигурност, пред които е изразил недоволство от обявяването им, преди да е убеден, че са необходими, съобщава в. "Вашингтон пост".

Представители на администрацията заявяват, че икономическите санкции и други възможни мерки срещу Русия са подложени на сериозен анализ, но президентът на САЩ не е дал разрешение за въвеждането им. Според тях е малко вероятно той да одобри нови санкции без други действия от руска страна, които да го подтикнат.

Представители на администрацията са на различно мнение дали Хейли наистина е прибързала с изявлението си. Някои от тях отбелязват, че тя е сред най-предпазливите служители на администрацията и обикновено предварително сверява изявленията си с Тръмп, преди да даде интервю за телевизия. Поради липсата на постоянно действащ държавен секретар на САЩ Хейли на практика е лицето на американската дипломация, отбелязва изданието.

Тръмп блокира новите санкции срещу Русия?

Вчера сутринта представител на администрацията е потвърдил пред вестника, че в администрацията е имало объркване относно плановете за санкции срещу Русия.

В същото време инспекторите на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) чакат в Дамаск вече два дни, без да бъдат допуснати до град Дума, отбелязва в. "Вашингтон пост" в друга статия и припомня, че американският представител в ОЗХО Кенет Уорд изразява опасения, че Русия може да се е опитала да прикрие следите от химическо нападение, което се твърди, че е било извършено там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    19 9 Отговор
    Лоша работа, отменил е санкциите, които помагат за възстановяването на руската иконмика, значи Трамп не е наш !

    Коментиран от #2

  • 2 goni

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Бесен!:) Много ме кефиш!:) Така пишеш че не знаят плюс ли да ти сложат, или минус!:)

    Коментиран от #3

  • 3 Ford Prefect

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Хахах точно. И мен ме кефи този Язовец. За разлика от руското менте. Не знам кой от двамата е оригинала обаче... 🤔
  • 4 Хихихи

    9 2 Отговор
    Ще го блокира естествено, това е в знак на благодарност, че императора му позволи и той да се направи на мъж в Сирия!
  • 5 Гостът

    6 1 Отговор
    Европа отказа да наложи санкции и Тъпчо да не излезе като глупак пред света за това разписа отказа.Тръмп е устата на хората които управляват.
  • 6 анонимен

    4 0 Отговор
    САЩ вътворяват мир и би следвало да се върнат в ООН :)