Last news in Fakti

16 Април, 2018 16:39 9 455 34

Тръмп в атака срещу Русия и Китай

  • русия-
  • доналд тръмп-
  • китай

Той е недоволен от курса на валутите в двете страни

Президентът на САЩ Доналд Тръмп упрекна Китай и Русия, че нарочно девалвират валутите си, съобщи Fox News.

Според него двете страни манипулират валутите си, докато САЩ повишават лихвените проценти.

„Русия и Китай си играят на девалвация на валутата, докато САЩ продължават да повишават лихвените си проценти. Това е недопустимо“, заяви Тръмп в Twitter.

Експерти признават, че не разбират каква връзка прави Тръмп между лихвените проценти в САЩ и валутите на други страни.

Посочва се, че Русия е увеличила придобиването на чужди валути, но рублата пада заради чуждестранните санкции.

В същото време говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира, че Русия разглежда санкциите като формат на нечестна конкуренция. Според него ще има отговор, който ще е съобразен с интересите на Русия.

По-рано днес стана ясно, че САЩ може да обявят нови санкции срещу руската страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост1212

    90 9 Отговор
    Тоя вече съвсем изперка.... :) За икономика и пари говори човек, който управлява най-задлъжнялата държава в света? И чиито фирми дължат 30 милиарда, а имат активи за 20 милиарда долара?!?!?
    И техните експерти вече му се смеят даже. Абсолютно нищо общо няма между силата на една валута в която и да е държава и лихвеният процент в която и да е друга! Руснаците и китайците (ново 20) са му виновни, че тоя не може да смята и е адски слаб и по икономика!

    Коментиран от #14

  • 2 Психиатър

    82 6 Отговор
    Този свадлив старец , явно е изпаднал в деменция .
  • 3 Kcaniba

    81 4 Отговор
    фащ въведоха санкции срещу Русия и водят икономическа война срещу Китай, а сега те са им криви на краварите!!!
    После, когато Русия и Китай ги отупат на бой, кой ли ще им крив на американските терористи....
  • 4 Прометей

    44 1 Отговор
    ТрУмпетчетУ в “атака“......

  • 5 А стига бе

    64 4 Отговор
    Опа..сега соросоидите ни в ступор-главният им коз беше,че видиш ли рублата падала-а сега Тръмп им отвори очите...И аз им казвах няколко пъти-ама соросоидите рупат ли рупат...Горките те-не могат да схванат,че обикновенният руснак хич не му пука курса на рублата-получава рубли-харчи рубли...Още повече,че забраниха стоките от Е.С. и курса не влияе на цените...Внасят само от държави с които се разплащат с националните си валути. Сороси...Тръмп току що ви утрепа с това изказване-умря още една НПО партенка...

    Коментиран от #11

  • 6 Факт

    64 3 Отговор
    Голямата лъжица е взел Тръмпчо-Русия и Китай не са му по възможностите-факт. Тоя вярно ще е последният президент на омразните САЩ.
  • 7 кирил гумнеров

    55 2 Отговор
    Интересна координация между Китай и Русия. Девалвацията на двете валутите прави стоките на двете държави още по-конкурентни. Тоест, китайските стоки, които са обект предимно на износ /минавайки през долара/ генерират още по сериозна добавена стойност, тоест - огромни печалби. А девалвацията на рублата, съпоставено с повишението на цената на петрола, каквато наблюдаваме през последните десетина дни, генерират нови колосални печалби за Русия, защото вътрешните разплащания там са в рубли, разбира се. Интересно. За критиците на Тръмп - за пръв път от много време той прави смислено изказване, изхождайки от дългосрочните интереси на Щатите. По скоро това, а не Сирия би се превърнало в повод за евентуална война, независимо от конкретния повод, който ще се търси.
  • 8 4ти километър

    51 3 Отговор
    Този от ден на ден все по-зле става
  • 9 Eee

    57 3 Отговор
    Всеки знае че ниските валути увеличават износа,затова тоя откача като вижда че санкциите носят добра печалба за Русия и Китай .
  • 10 Ььььььь

    45 2 Отговор
    Малка ме е какалашката на Тръмп за Русия и Китай-много малка. Не че не казва истината-ама няма как да направи нещо. Просто ще седи и ще подсмърча отстрани и ще гледа.
  • 11 гост

    3 32 Отговор

    До коментар #5 от "А стига бе":

    ъъъъ финансист съм, ама не ти фанах дълбоката мисъл

    Коментиран от #12, #13, #22

  • 12 Kcaniba

    40 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    финансист на вашите, дет ти плащат тока ли???
    Ми те ВЕЦовете са амерски, а лукойла е жидовски тук, финансистчетоу!!!
    Посли ривеш, че льошите руснаци са ти качили цените на тока!!!
  • 13 Абе Пепинчо..

    29 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Явно друго си"фанал"-то това за джендърите е гордост.
  • 14 кирил гумнеров

    44 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост1212":

    Грешиш. Тръмп е прав да се притеснява. Повишаването на лихвите в САЩ намалява достъпа до свежи пари, тоест намаляват инвестициите, няма нови работни места и тн... Девалвацията на двете валути от своя страна ще донесе огромни печалби на китай и Русия, защото икономиките им са експортно ориентирани, стоките им стават по-евтини и се пласират по-бързо и с по-голяма печалба. Съпоставяйки двете тенденции на Тръмп /на екипа му/ им е ясно, че започват да губят икономическата война и има вероятност при продължителен тренд Щатите да изпаднат в поредна криза. Кофти за тях...

    Коментиран от #16, #29

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Баиров

    21 0 Отговор

    До коментар #14 от "кирил гумнеров":

    Прав си, Кирчо!
  • 17 Иванов

    0 9 Отговор
    Макаров, спри да им плащаш за тези вяли коментари. Нека огладнеят малко та да завият като вълци. Прехранил си ги и затова не лаят, а само се прозяват! Пфу!
  • 18 2018

    23 0 Отговор
    Защо ли не виждам тези от преди дни дето изтъкваха че рублата си обезценявала като величие на америте.
  • 19 Тръмп изтрещя

    22 0 Отговор
    Тръмп е луд човек.
  • 20 Манго Мангала

    11 0 Отговор
    И друг път съм писал , че стабилния гении говори глупости като пиян поп...На калпава ракета космоса и крив...Но на американците такъв президент им се пада...Мелани да му имам на неадекватния...ама надали...А и в светите писания езаписано - не пожелавай жената на ближния...та ще го понесем някак си...макар че съм атеист...
  • 21 Иванов

    3 12 Отговор
    Вижте как се прави- Тръмпе, подай си моментално оставката защото Жужи дотолкова ще девалвира рублата, че всички руснаци ще станат първо милионери, а после и милиардери. Ти воювал ли си срещу народ от милиардери? Тези ще скачат във въздуха и ще ти ловят ракетите със зъби, щото ще ги мислят за германски вурстове. Ти Тръмпе трябва да знаеш, че колкото руснаците са по- зле, толкова им е по- добре! Разбирай, че е зле на народа, а добре на сионските мъдреци от Кремъл. Защото крепостните трябва да се тъпчат здраво, за да не се поглезят нещо. Затова, дай си оставката и да не се разправяме повече!
  • 22 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Щото си такъв финансист .
  • 23 Не глеам таувизия

    10 0 Отговор
    След туийт простотиите това вече граничи с демемция 0о
  • 24 Съюза

    13 0 Отговор
    Тоя клоун само глупости прави откакто е на власт.Тръгнал срещу Русия и Китай хаха
  • 25 Бат Вальо

    14 1 Отговор
    Четох интервю с негър от щата Алабама, който пътувал във времето. Та, той се възмущаваше, че през 2036 година в кръчметете около Белия дом /превърнат в обществена тоалетна/ бутилка Пиринско светло се продава за 28 рубли. Наистина скандално, такава скъпотия ...

    Коментиран от #30

  • 26 Помпей

    11 0 Отговор
    Не е новина. Пинчера просто го каза на глас. Адиос грингос. Пари нема а само тонове хартийки. Накратко Абе е....ай си Пу....а Май....а

    Коментиран от #31

  • 27 патриотъ

    6 0 Отговор
    Иванов,ти от малък ли си такъв подлец и предател,или като голям те опъна някое негро?Или навярно ти е било малко,та плачеш за още негърски ласки?

    Коментиран от #32

  • 28 Владо Вр

    7 0 Отговор
    Ех, къде са умните, красивите и можещите, а най- вече - знаещите защитници на либерализираният пазар? САЩ от години натискат Китай,да не девалвира изкуствено юана.Сега и Русия прави същото. Е, няма угоди. Преди около година, когато рубла та поскъпна до 52-54 рубли за $, и около 60 за Евро, руски икономисти предупредиха, че това влияе лошо на икономиката. Те предлагаха около 58-60рубли за $, и приблизително 70 за Евро. Явно са били прави. Изказването на Тръмп го потвърждава. За съмняващите се, има го в нета, но е на руски. Който иска, да си го намери.
  • 29 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "кирил гумнеров":

    до кирил гумнеров,
    "колега", да не забравяме за спецификата на капитала (реален и спекулативен) и техните свойства (волатилност).
    Жалко, че изказванията са по-скоро "фенски" отколкото професионални.
  • 30 Голем смях

    0 6 Отговор

    До коментар #25 от "Бат Вальо":

    Ако се запази сегашния курс ,значи ще е около 60-70 стотинки.Направо евтинджос.Иначе това което си написал си е тъпня и ако мислиш че е смешно ,просто нямаш чувство за хумор.Това е смешка за дебилите от някой старчески дом в русия или партийно събрание на БСП.Дори и на тях няма да им е смешно ,защото сигурно имат повече мозък от тебе в русофилските си кратуни.
  • 31 Голем смях

    0 4 Отговор

    До коментар #26 от "Помпей":

    Да де,само дето САЩ произвеждат 25 процента от БВП на света и то само с 4 процента от населението на света.А само 9 млн. работещи в щата Ню Йорк ,произвеждат по-голям БВП от ВЕЛИКА РОССИЯ СЪС 140 МЛН. НАСЕЛЕНИЕ.Живи да ги оплачеш американците.

    Коментиран от #33

  • 32 Иванов

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "патриотъ":

    Не, глупако, аз не съм предател. И не мисли, че ми е приятно да ви подхвърлям въглени, та белким ви светне пред очите. И на мен ми е приятно да общувам с хора, от които мога да науча нещо, да разширя просторите на своя разум, да облагородя балканския си характер, но тук едните знаят само Аллаху акбар и точат ножките, а другите- Путин ще ни спаси, слава на Русия. Знаеш ли какво е да живееш сред подобни говеда?
  • 33 Марсианец

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Голем смях":

    А катарците са най-умните, с най-богата култура и дълбока демокрация нали щот БВП/човек е най-голямо ?????

    Престанете да свързвате парите с щастието и културата на даден човек. САЩ са водили до момента над 20 воини само след ВСВ!!!!!
    Дааааа 20 войни не говоря за малки намеси, войни. Преди това целият свят беше на Англия, имаха колонии навсякъде,сега са пудели. Испанците също знаем къде бяха до време, владееха почти цяла западна Европа, Руснаците също не бяха толкова назад като бяха империя.
    УСА все някого ще трябва да се свие в черупката си, империите е доказано че все някога се разпадат, нека да видим след 50 години къде ще е. УСА са все едно като едни Марсианци които не живеят на земята. Нито за екологията мислят нито за хората нито за животните. Идват бомбадират, вземат, кроят интриги с една дума експлоатират Земята като си мислят че щом са зад големият океан живеят на Марс.

    Коментиран от #34

  • 34 Голем смях

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Марсианец":

    САЩ никога не са били империя и няма да бъдат.САЩ са основани с декларацията за независимостта в коята се казва ,че ВЕЧЕ НЕ СА ЧАСТ ОТ БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ ,а са СВОБОДНИ И НЕЗАВИСИМИ ЩАТИ.И не ми тикай БВП на глава от населението .И Катар и Русия са бензиностанции,но в Катар имат повече мозък и инвестират в инфраструктура и благоденствието на народа си.Иначе и двете държави са въздух под налягане .И запомни вата,нама държава в света ,коята да мисли и защитава народа си повече от САЩ.