Отидете към основна версия

2 933 11

Австрия: Ердоган да забрави за агитация на наша територия

  • турция-
  • австрия-
  • реджеп ердоган

Много страни от ЕС забраняваха провеждането на тяхна територия на предизборни мероприятия на турски политици

Снимки: БТА/АР

Австрия смята за нежелателно на нейна територия да се води турска избирателна кампания и няма да допусне прояви на турски политици. Това заяви канцлерът Себастиян Курц, предаде ТАСС.

Ако в Турция отново планират да организират подобни прояви, аз мога да кажа само едно - такива мероприятия са нежелателни и ние няма да ги допуснем, каза Курц пред радио О-1.

На 18 април президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви, че на 24 юни ще се произведат предсрочни парламентарни и президентски избори. През изминалите години правителствата на много страни от ЕС забраняваха провеждането на тяхна територия на предизборни мероприятия на турски политици.

"Под ръководството на Ердоган турското правителство от години опитва да използва за своите цели турската диаспора в Европа. Това се изразява в провеждането на предизборни кампании на Ердоган и негови съратници. Аз, като канцлер, ще попреча на това", заяви Курц.

Миналата година в Австрия бяха одобрени редица изменения в закона за провеждане на митинги, съгласно които австрийските власти могат да забраняват на своя територия агитационни мероприятия на други държави, ако те служат изключително на техните политически интереси и вредят на интересите на Австрия, припомня ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ердоган предупреди Австрия

    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи предупреждение към Австрия, предаде в. „Хюриет“. Канцлерът Себастиан Курц заяви, че в р ...
    22.04.2018
    18 818
    46
  • ЕС не се отнася справедливо с Турция

    ЕС не се отнася справедливо с Турция. Това заяви турският вицепремиер Бекир Боздак, цитиран от Ройтерс. По-рано днес европейският комисар по разшир ...
    18.04.2018
    1 761
    9
  • Турция се отдалечава с огромни крачки от ЕС

    Европейският съюз обяви, че Турция не е постигнала напредък, а дори се движи бързо назад по пътя към членство в Европейския съюз, предадоха Асошиейтед ...
    17.04.2018
    2 456
    21
Новини по държави: