Отидете към основна версия

4 289 63

Путин: Русия винаги се е възраждала като феникс

  • русия-
  • президент-
  • инагурация-
  • путин

На всеки руски гражданин трябва да бъде осигурена възможност за самореализация, а в обществото да цари атмосфера на взаимна поддръжка и доверие. Русия трябва да бъде съвременна и динамична, смело да приема предизвикателствата на времето, тъй като историята не прощава на ленивците, каза в своето слово по време на инагурацията руският президент Владимир Путин.

„Русия трябва да върви в крачка със световните промени и да остане открита в диалога”, добави Путин. Според него сигурността и отбраната на Руската федерация са добре осигурени и за в бъдеще на това ще се обръща още повече внимание.

В своята реч руският президент подчерта, че разчита на „дръзновението” на младите и обеща да обърне особено внимание на поддръжката на майките и децата. „Ще повишим качеството на здравеопазването и образованието. Ще поддържаме семейните ценности и ще спомагаме за раждането на повече желани, здрави, умни и талантливи деца”, каза руският президент.

Путин припомни, че Русия заедно с нейните партньори ще придвижва напред активно интеграционните проекти, ще засили културните, хуманитарни и научни връзки между тях. „Ние сме за равноправно и взаимоизгодно сътрудничество с всички държави в интерес на мира и стабилността на нашата планета. Русия е силен, активен и влиятелен участник в международния живот”, допълни Путин.

„Ние задължително ще постигнем целите си. Ще постигнем научен и технологичен прогрес. Ще реализираме мащабен план за обновяването на градове и села и развитие на всички наши региони”, допълни Путин.

През 90-те години на миналия век и в началото на XXI век бяхме свидетели на абсолютно необходими исторически промени и на Русия и на руския народ имаше доста сериозни изпитания. „Много, но далеч не всичко, е възстановено. Не всички исторически рани са заличени, не всички загуби са преодолени, а животът непрекъснато поставя пред нас нови изпитания и нови сложни задачи и за техните решения ни предстои усилено да работим”, каза Путин и припомни, че за хилядолетната история на Русия не веднъж се е сблъсквала с епохи на смут и изпитания и винаги, винаги се е възраждала като птицата Феникс. Достигала е такива висини, които за другите не е било по силите им и за били недостижими, „а Русия – напротив, превръщали са се в трамплин за мощен напредък и съм сигурен, че подобен пробив ще направим и днес. Ние сме силен отбор, който може да реши всяка, дори и най-сложните задачи”, заключи руският президент.

На 7 юни 2018 г. започва четвъртият мандат на Владимир Путин като президент на Руската федерация. Първите два мандата бяха с продължителност по 4 години, но след промени в Конституцията на страната срокът е удължен на 6 години. Той ще бъде президент на Русия до 7 май 2024 г. Това ще му е втория пореден мандат. По закон „едно и също лице не може да заема повече от два последователни срока длъжността президент на Русия”.

На церемонията беше и бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, който е председател на борда на директорите на руската енергийна компания „Роснефт".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Путин управлява като Чингис хан

    Струва ми се, че разбирам причината, поради която демократизирането на Русия се оказа невъзможно. Вината за това не е на отделните управници, а в същн ...
    18.05.2018
    4 133
    14
  • Путин с грандиозни планове за Русия

    Руският президент Владимир Путин обяви плановете си за развитието на страната, съобщи РИА Новости. Той подписа указ за националното развитие на Рус ...
    08.05.2018
    4 194
    62
  • Путин отново предложи Медведев за премиер

    По закон след инагурацията на президента на Русия правителството на страната подава оставка. Владимир Путин веднага предложи новият министър-председат ...
    07.05.2018
    1 584
    12
  • Путин полага клетва

    Руският президент Владимир Путин ще положи клетва като президент на страната за четвърти път. Той спечели убедително президентските избори, провели се ...
    07.05.2018
    1 592
    17