Отидете към основна версия

3 318 18

Атаката в Париж е терор

  • франция-
  • париж-
  • нападение-
  • терор

Нападателят е крещял „Аллах Акбар“

Снимка: БТА/ XINHUA

Нападението във френската столица Париж е терористичен акт, предаде Би Би Си. Въоръжен с нож мъж нападна минувачи, убивайки един и ранявайки няколко други в събота вечер.

Малко по-късно беше застрелян от полицейски служители. По време на атаката мъжът, който все още не е идентифициран, е крещял „Аллах Акбар“ (Аллах е велик).

Френският премиер Едуар Филип каза, че полицията е демонстрирала забележителни умения при елиминирането на извършителя на нападението в Париж. „Само за девет минути след първото обаждане нападателят бе неутрализиран", написа Филип в Туитър.

Терористичният акт е извършен в центъра на града, в район, популярен в късните часове на денонощието. В района има много заведения. Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението.

Франция плаща още веднъж цената на кръвта, но няма да отстъпи пред враговете на свободата. Това заяви френският президент Еманюел Макрон след нападението с нож в Париж. Антитерористичният отдел на парижката прокуратура пое разследването на случая.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Задържаха приятел на атентатора

    Приятел на извършителя на нападението в Париж, при което беше убит един човек и ранени няколко от терориста, е бил задържан за разпит, съобщиха френск ...
    14.05.2018
    997
    1
  • Нападателят в Париж е чеченец

    Мъж, който нападна минувачи в центъра на френската столица Париж, е родом от Чечения, съобщи РИА Новости, позовавайки се на френското радио Europe 1. ...
    13.05.2018
    2 448
    32
  • Два трупа след кървава атака в Париж

    Един човек беше убит, а няколко ранени при нападение с нож във френската столица Париж, съобщи Би Би Си, позовавайки се на местните медии. Инцидентът ...
    12.05.2018
    4 094
    14
Новини по държави: