Last news in Fakti

13 Май, 2018 08:03 3 312 18

Атаката в Париж е терор

  • франция-
  • париж-
  • нападение-
  • терор

Нападателят е крещял „Аллах Акбар“

Атаката в Париж е терор - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Нападението във френската столица Париж е терористичен акт, предаде Би Би Си. Въоръжен с нож мъж нападна минувачи, убивайки един и ранявайки няколко други в събота вечер.

Малко по-късно беше застрелян от полицейски служители. По време на атаката мъжът, който все още не е идентифициран, е крещял „Аллах Акбар“ (Аллах е велик).

Френският премиер Едуар Филип каза, че полицията е демонстрирала забележителни умения при елиминирането на извършителя на нападението в Париж. „Само за девет минути след първото обаждане нападателят бе неутрализиран", написа Филип в Туитър.

Терористичният акт е извършен в центъра на града, в район, популярен в късните часове на денонощието. В района има много заведения. Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението.

Франция плаща още веднъж цената на кръвта, но няма да отстъпи пред враговете на свободата. Това заяви френският президент Еманюел Макрон след нападението с нож в Париж. Антитерористичният отдел на парижката прокуратура пое разследването на случая.

Атаката в Париж е терор
Снимка: БТА/ XINHUA

Атаката в Париж е терор
Снимка: БТА/ XINHUA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    21 3 Отговор
    Няма нужда от идентификация. Аз го знам кой е и какъв е!!
    Това е добре интегриран "чист" французин !!!
    Да са им живи и здрави - и на Макарон"френците", и на Меркел "немците" !!

    Коментиран от #10

  • 2 чалма тв

    17 2 Отговор
    аллах е велик, особено когато колиш жени и деца..нали така Хасане...

    Коментиран от #3, #14, #16

  • 3 батко бугар

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "чалма тв":

    хасанчо няма да ти отговори, не е добре за него и опорните точки на мит. С тоя промит мозък, какво ли щеше да "изрецитира"?
  • 4 Stefko88

    11 2 Отговор
    Хората са като зъбите . Колкото по бели толкова по- добре. Европа е стария континент , люлката на прогреса на човешкия род , всичко останало е боклук и плевел в градината на еволюцията. Не случайно се казва, че границата между човека и маймуните е Средиземно море.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Брат ми

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Stefko88":

    Абсолютно си прав.
  • 7 МиТу

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    А Рязания Кадиров не беше ли най-големия приятел на Путин заедно с аятуласите? И не вършеше ли той мокрите поръчки на Кремъл? Ех, защо не мислех като ушанка. Такъв сценарий бих спретнал, че чак Марийка Захарова би ми завидяла ...
  • 8 ivan4o

    2 1 Отговор
    Тея терористи кой ги създава и кой ги обучава, първо от там почнете да пишете!пхахаха
  • 9 ТеооГеоо

    3 1 Отговор
    Така е когато включиш "автоматичната самоебачка с педали"Евродгеите въртят педалите и сега...ох , боли...Нека , нека ме боли...
  • 10 наблюдател

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Шаран БГ":

    Е не си познал и се размина с опорните си точки. Това говедо е чеченец, роднео през 1967 г. в Чечня и няма френско гражданство. А кой го е пратил там не знам. Можеш да питаш приятелчето на Путин - Кадиров.
  • 11 Бочо

    1 1 Отговор
    Как пък не хванаха един! Всичките застреляни и мълчат ли, мълчат... Колко удобно за еврогейската паплач...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Orthodox

    0 0 Отговор
    "Франция плаща още веднъж цената на кръвта, но няма да отстъпи пред враговете на свободата."

    Е така, де! Първо ще вкарваме "враговете на свободата" с милиони в Европа, а после няма да отстъпваме дори и с цената на кръвта. Велика логика! Гадове!
  • 14 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "чалма тв":

    Психопати много...ама ми е иниересно защо френската полиция ги убива а не ги залавя живи??тоя е имал само ножче...можеше да го разпита за канали,за клетки
  • 15 НАШО МОМЧЕ

    0 0 Отговор
    ТЕРОРИСТЧЕ !
  • 16 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "чалма тв":

    Аз гледам на ефекта от цялата работа ...Франция има вътрешнополитически проблеми,стачки,демонстрации ...и просто има нужда от заплаха за да утихнат хората и да се концентрират на това...сега пак ще има военна агресия на Франция и бедния бедуин който си пасе овцете в Сирия така и няма да разбере що му сипят бомби върху главата
  • 17 ЗАВОДИТЕ В СОПОТ

    0 0 Отговор
    ВПКто на кого ДОСТАВЯ ОРЪЖИЕ ? НА Фелан Кешиев ? НА това НАШЕ момче , когато бе там в Сирия а сега не е нужен никому. Колкото и ние с НАШАТА НЯКОГА ГЛАСНОСТ и перестройка. ВЕДНЪЖ да повя.ваш и изтърве сапуна.
  • 18 ЗАВОДИТЕ В СОПОТ

    0 0 Отговор
    ВПКто на кого ДОСТАВЯ ОРЪЖИЕ ? НА Фелан Кешиев ? НА това НАШЕ момче , когато бе там в Сирия а сега не е нужен никому. Колкото и ние с НАШАТА НЯКОГА ГЛАСНОСТ и перестройка. ВЕДНЪЖ да повя.ваш и изтърве сапуна. Прилича като обичана ЦЯЛА нощ а на сабаля - " извинявай че съ запознай ми, АЙ чи бързам и няма времи. " ! Кому е нужен във Франция ? Прелестен и изоставен ?
Новини по държави: