Отидете към основна версия

1 671 8

Недоволни към Тръмп: Направете нещо! (СНИМКИ)

  • санта фе-
  • стрелба-
  • сащ
Снимки: БТА/АР

Ученици, оцелели от стрелбата през февруари в училище в американския град Паркланд, щата Флорида, изразиха в социалните мрежи възмущение и мъка, след като 17-годишен ученик уби десет души и рани десет в гимназия в Тексас, предаде АP.

Трагедията в Санта Фе, Тексас, е най-смъртоносното нападение в американско училище след 14 февруари, когато бивш ученик бе арестуван за убийството на 17 души в гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас" в Паркланд.

Случилото се мобилизира хиляди хора да се включат в общонационално движение с искане за промени в законите за огнестрелните оръжия.

След събитията в Тексас ученичката от Паркланд Джаклин Корин написа в Туитър, че скърби за учениците в Санта Фе, че чувството, което никой не бива да изпитва, й е толкова познато и тя искрено съжалява, че тази "епидемия" е засегнала и техния град. Тя насочи гнева си и към президента Тръмп.

"Нашите деца ги УБИВАТ, а вие гледате на това като на игра. Това е 22-ата стрелба в училище само тази година. НАПРАВЕТЕ НЕЩО", написа тя, а съученикът й Дейвид Хог, помагал й да организира движението "Никога повече" предрече, че сега политиците ще отидат в училището в Тексас, за да вдигнат рейтинга си.

Движението "Поход за нашия живот" призова американците да не позволяват поредната стрелба да отмине без проява на активна гражданска позиция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини