Отидете към основна версия

1 093 9

Скопие: Получаваме покана за НАТО през юли

  • нато-
  • македония-
  • зоран заев

Премиерът Зоран Заев е оптимист, че Македония ще стане пълноправен член на алианса

Снимки: Shutterstock

Македонският премиер Зоран Заев очаква страната му да получи покана за членство в НАТО през юли, съобщи МИА. Заев изрази своя оптимизъм в интервю за сръбска медия.

Ако ние всички се фокусираме върху решение, 2018г. може да бъде година, която ще се помни в Република Македония, но също и в региона, ЕС и НАТО. Поради това аз съм неуморим оптимист и очаквам покана за Македония на срещата на върха на НАТО през юли, заяви Заев.

Попитан дали промените в Западните Балкани правят района фактор на стабилност или той все още произвежда кризи, македонският премиер заяви, че Западните Балкани са демонстрирали, че те могат да имат искрени, енергични и ангажирани политически ръководства, които искат, могат и знаят от какво се нуждаят техните граждани и поставят страните на правилния път.

Ние сме фактор на стабилност, не на нестабилност в Европа, няма съмнение за това. Похвално е, че Европа призна това и подаде ръка на Западните Балкани, подчерта Заев.

Той очаква 2018г. да донесе значими промени в стратегическите евроатлантически цели на Македония и в живота на хората.

Разговорите с Гърция са приятелски и се водят с достойнство. Аз вярвам, че те водят до решение, което носи добро бъдеще на народите на Македония и Гърция, но също и на целия регион, подчерта Заев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: