Отидете към основна версия

7 251 7

Европа може да се срине на Балканите

  • европа-
  • бодо хамбах-
  • балканите

Според Бодо Хамбах е нужно Западните Балкани да бъдат приети

Европа може да се препъне и падне на Балканите. Това заяви бившият специален координатор на Пакта за стабилност на Югоизточна Европа Бодо Хомбах, цитиран от „Вечер“.

Според него в момента Европа вдига критериите си за членство в ЕС. Това обаче може да доведе до нейното пропадане на Балканите.

„Ако европейският свят се разпадне, това ще стане там, където срещу него действат външни сили. Такъв е случаят с Балканите.

ЕС е партньорът за социален успех и демократичен ред на Балканите. Такива не са нито САЩ, Турция или Русия. Европа е длъжна да спази поетите си ангажименти“, заяви Хомбах.

Според него в момента има личности, които с удоволствие биха разпрачетосали Европа. Такива сили биха могли да имат голямо влияние над Западните Балкани. За това е нужно и ЕС да се обърне към региона.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мощни бури на Балканите

    Дъжд и силен вятър в Скопие. Бурята изкорени дървета и предизвика наводнения по улиците на града, съобщи NOVA телевизия. Според местни медии вятъръ ...
    10.06.2018
    3 861
    1
  • Идва освобождението на Европа

    Виждам началото на освобождението на Европа. Това заяви председателя на Националния съюз на Франция Марин льо Пен, цитирана от ТАСС. Льо Пен посочи ...
    06.06.2018
    3 891
    16
Новини по държави: