Отидете към основна версия

2 249 3

Италия се разбунтува срещу мигрантите

  • джузепе конте-
  • еманюел макрон-
  • ес-
  • мигранти-
  • бежанци

Рим ще представи собствен план за промяна на правилата за предоставяне на убежище в ЕС

Снимки: БТА/АР

Италия ще представи собствен план за преразглеждане на политиката на Европейския съюз за предоставяне на убежище и имиграцията през втората половина на годината, предаде Reuters, цитирайки премиерa Джузепе Конте.

"Изготвяме свое собствено предложение", което ще бъде представено по време на австрийското председателство на Съвета на Европейския съюз, което започва следващия месец, заяви Конте на съвместна пресконференция с френския президент Еманюел Макрон след срещата им в Париж.

Италианският премиер разкри, че с френския президент са изяснили напълно позициите си след разменените остри изявления във връзка с италианската имиграционна политика по-рано през седмицата и сега се разбират чудесно.

Конте и Макрон изразиха одобрение за идеята да се създадат европейски центрове за мигранти в страните, от които те тръгват за Европа, и така да се направи опит за регулиране на потока.

"Трябва да създадем европейски центрове в страните, от които мигрантите тръгват, за да не преминават те през Средиземно море", заяви италианският премиер.

Конте също така изрази подкрепата си за стъпки за допълнително споделяне на риска в еврозоната във връзка с дискусиите за банков съюз на ЕС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: