Last news in Fakti

16 Юни, 2018 12:33 2 243 3

Италия се разбунтува срещу мигрантите

  • джузепе конте-
  • еманюел макрон-
  • ес-
  • мигранти-
  • бежанци

Рим ще представи собствен план за промяна на правилата за предоставяне на убежище в ЕС

Италия се разбунтува срещу мигрантите - 1
Снимки: БТА/АР

Италия ще представи собствен план за преразглеждане на политиката на Европейския съюз за предоставяне на убежище и имиграцията през втората половина на годината, предаде Reuters, цитирайки премиерa Джузепе Конте.

"Изготвяме свое собствено предложение", което ще бъде представено по време на австрийското председателство на Съвета на Европейския съюз, което започва следващия месец, заяви Конте на съвместна пресконференция с френския президент Еманюел Макрон след срещата им в Париж.

Италианският премиер разкри, че с френския президент са изяснили напълно позициите си след разменените остри изявления във връзка с италианската имиграционна политика по-рано през седмицата и сега се разбират чудесно.

Конте и Макрон изразиха одобрение за идеята да се създадат европейски центрове за мигранти в страните, от които те тръгват за Европа, и така да се направи опит за регулиране на потока.

Италия се разбунтува срещу мигрантите

"Трябва да създадем европейски центрове в страните, от които мигрантите тръгват, за да не преминават те през Средиземно море", заяви италианският премиер.

Конте също така изрази подкрепата си за стъпки за допълнително споделяне на риска в еврозоната във връзка с дискусиите за банков съюз на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мара Досетливата

    30 1 Отговор
    Малко късничко, ама почнаха да се раззомбират зап.европейците от толерастия. С помощта на източно европейците и най-вече на вишеградците. Видяха, че юнкер не е нищо повече от един дърт...
  • 2 ИВАН

    2 0 Отговор
    Късно е, семето е посято, а няма кой да чисти плевелите - градинарите са мързеливи ....
  • 3 наблюдател

    1 0 Отговор
    Нормално,махалото се връща.До сега пълна либерастия и защита на плевелите.Време е да се позачисти нивата и Сорос и компания да си
    ходят в САЩ там да събират мюслита ако им разреши Тръмп.
    Австрия,Унгария,Италия„Полша,Чехия вече започнаха да действат.В Германия се надига съпротива срещу изкукуригалата вещица.След като се обърне политиката и наш Боко ще не ще трябва да се съобрази нищо че Ердогрух го изнудва с контрабандните канали.
Новини по държави: