17 Юни, 2018 14:27 1 482 2

Италия: Европа трябва да смени темпото относно миграцията

  • италия-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • ес
Италия: Европа трябва да смени темпото относно миграцията - 1
Снимки: БТА/АР

Безкомпромисната тактика, възприета от новото популистко правителство на Италия, е начин да бъдат убедени партньорите в Европейския съюз "да сменят темпото" относно миграцията, заяви новият италиански външен министър, цитиран от ДПА.

Правителството на крайнодясната партия "Лига" и антисистемното Движение "Пет звезди" на практика затвори пристанищата си за кораби на хуманитарни организации, спасяващи мигранти.

"Целта ни е да събудим съвестта на /европейските/ правителства и да ги накараме да сменят темпото" по отношение на миграцията, каза пред в. "Кориере дела сера" Енцо Моаверо Миланези, технократ и бивш съдия в съда на ЕС.

Италия иска ЕС да създаде приемни центрове в страните, от които идват и през които минават транзитно мигрантите, и там да се обработват молбите за убежище и да бъдат убеждавани някои мигранти да не тръгват към Европа, каза министърът.

Това ще са места за помощ и подслон, където можеш да промениш намеренията си и да се върнеш у дома с финансова подкрепа от ЕС, обясни Моаверо.

Той каза, че Италия ще поднови също призивите за задължителен европейски механизъм за преразпределяне на кандидатите за убежище в Евросъюза. Досега опитите за въвеждане на такъв са безуспешни.

Италия: Европа трябва да смени темпото относно миграцията

Моаверо се разграничи от изказванията за "ос на желаещите" между Италия, Австрия и Германия, която би се заела с каузата за по-строги европейски мерки срещу незаконната миграция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    19 1 Отговор
    Заловените кораби с мигранти трябва да се връщат там откъдето са ги натоварили !
  • 2 Уиче

    6 1 Отговор
    Или да бъдат.....TNT
Новини по държави: