Отидете към основна версия

2 454 9

ЦРУ: Пхенян работи по атомна бомба

  • северна корея-
  • доналд тръмп-
  • ядрена бомба-
  • йонпьон-
  • сингапур

Северна Корея има повече от един ядрен обект в допълнение с познатия в Йонпьон

Снимки: БТА/АР

Американското разузнаване вярва, че Северна Корея произвежда повече гориво за ядрена бомба въпреки дипломатическите разговори със САЩ, твърди NBC.

Американските разузнавателни агенции вярват, че Северна Корея е увеличила производството на гориво за ядрени оръжия в много тайни обекти в последните месеци и може да се опита да скрие това, докато се стреми към постигането на отстъпки в преговорите по ядрената си програма със САЩ. Това съобщава NBC News, като се позовава на американски представители.

Медията цитира петима неназовани американски представители, които казват, че в последните месеци Северна Корея е увеличила производството на обогатен уран за ядрени оръжия по същото време, когато е ангажирана дипломатически със САЩ.

Според американските представители в оценка на американското разузнаване се казва, че Северна Корея има повече от един тайни ядрени обекти в допълнение с познатия обект в Йонпьон.

Държавният департамент каза, че не може да потвърди информациите и не може да коментира разузнавателни въпроси. Засега Белият дом не е реагирал на запитване на агенцията за коментар.

Съобщението на NBC обаче поражда въпроси относно готовността на Северна Корея да започне сериозни преговори за отказване от програмата за оръжия, която сега заплашва САЩ, въпреки че Доналд Тръмп с ентусиазъм говори за постигнатото на срещата си на върха с Ким Чен-ун, състояла се на 12 юни в Сингапур.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини