30 Юни, 2018 18:38 3 538 7

В Северна Корея пак затягат морала

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • минижуп-
  • пола

В забранения списък попадат миниполите, мрежестите чорапогащи, а също и вещите с надпис на английски език

В Северна Корея пак затягат морала - 1
Снимки: БТА/АР

В Северна Корея е започнала поредната кампания за борба за нравственост. Според местните медии жените в страната са задължени да спазват „социалистически вид“ и да съответстват на установените норми за поведение, предава EADaily.

Според запознати източници в провинция Янгандо, укрепването на социалистическата идеология във външният вид и поведение на жените са били обсъдени малко преди срещата между лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп.

Известно е, че основното послание се състои в затягането на „социалистическия колан“ и противопоставянето срещу идеологията на империализма.

В Северна Корея пак затягат морала

За целта е създаден списък на нещата, които са забранени. В него попадат миниполите, мрежестите чорапогащи, а също така вещите с надпис на английски език. Нарушителите ги заплашва глоба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грантаджийче

    26 15 Отговор
    Браво на севернокорейците. Затова те се увеличават и станаха над 17 милиона, а България изчезва от картата.

    Коментиран от #6

  • 2 тасс

    8 5 Отговор
    СКОРО В РАША И ТУКА!
  • 3 фгхйхй

    15 14 Отговор
    Мечтата на червените тролове. Партията и Курнелията да им казва какво да носят ,слушат, ядът, еб.. и т.н.
  • 4 Бесен Язовец

    7 4 Отговор
    Мрежест чорапи с дантелка без гащички си е класика! Ким изглежда е малко консервативен.
  • 5 no name no face no number

    15 5 Отговор
    Само така, вижда се разврата как навреди на запада. Всички жени станаха К някои работят тази професия други се продават по скъпо с цел брак, но рядкп раждат повече от едно детв поне докато са млади после някоу раждат повече, но целта е с няколко брака да си осигурят комфортен живот на гърба на забогатяли кухи мошеници
  • 6 отговор

    14 9 Отговор

    До коментар #1 от "Грантаджийче":

    Защо не поискаш севернокорейско гражданство и там да заживееш морално. Без мрежещи чорапогащи, без къси полички, без надписи на английски. Все още има трева, ще ядеш до насита. Хем ще допринесеш за още по-голямо увеличение на севернокорейското население. Не че бая народ не измря от глад, не че не ослепя, не че не се побърка, но опитай. Може би там ти е мястото.
  • 7 Кики

    9 4 Отговор
    А така Ким, пази си хората!
Новини по държави: