Отидете към основна версия

2 411 15

Ердоган: Израел е най-фашистката страна на света

  • израел-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • палестина-
  • извънредно положение

Турският президент критикува закона, според който само евреите имат право на самоопределение

Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че израелският закон, според който само евреите имат право на самоопределение, узаконява потисничеството и показва, че Израел е "най-ционистката, фашистка и расистка страна", съобщи Анадолската агенция.

Новият израелски закон има за цел да продължи да притеснява и изолира палестинците, каза турският лидер в реч, предавана по NTV.

В реч пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието Ердоган заяви също, че Израел се е проявил като "терористична държава", атакувайки палестинците с танкове и артилерия, а духът на Адолф Хитлер се появил отново сред някои от израелските управляващи.

Държавният глава обеща също да продължи операциите на силите за сигурност по всички граници на Турция, докато заплахите за сигурността не бъдат напълно премахнати.

Той добави, че никой няма право да критикува новия закон срещу тероризма, който подготвя турското правителство. Извънредното положение, което влезе в сила след опита за преврат през юли 2016 г. , изтече миналата седмица.

Опонентите на Ердоган казват, че новият правителствен антитерористичен закон, който сега се обсъжда в парламента, ще му даде големи правомощия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: