Last news in Fakti

24 Юли, 2018 14:18 2 403 15

Ердоган: Израел е най-фашистката страна на света

  • израел-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • палестина-
  • извънредно положение

Турският президент критикува закона, според който само евреите имат право на самоопределение

Ердоган: Израел е най-фашистката страна на света - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че израелският закон, според който само евреите имат право на самоопределение, узаконява потисничеството и показва, че Израел е "най-ционистката, фашистка и расистка страна", съобщи Анадолската агенция.

Новият израелски закон има за цел да продължи да притеснява и изолира палестинците, каза турският лидер в реч, предавана по NTV.

В реч пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието Ердоган заяви също, че Израел се е проявил като "терористична държава", атакувайки палестинците с танкове и артилерия, а духът на Адолф Хитлер се появил отново сред някои от израелските управляващи.

Ердоган: Израел е най-фашистката страна на света

Държавният глава обеща също да продължи операциите на силите за сигурност по всички граници на Турция, докато заплахите за сигурността не бъдат напълно премахнати.

Той добави, че никой няма право да критикува новия закон срещу тероризма, който подготвя турското правителство. Извънредното положение, което влезе в сила след опита за преврат през юли 2016 г. , изтече миналата седмица.

Ердоган: Израел е най-фашистката страна на света

Опонентите на Ердоган казват, че новият правителствен антитерористичен закон, който сега се обсъжда в парламента, ще му даде големи правомощия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист1

    19 6 Отговор
    Израелците правят това което са видяли през ВСВ. А Ердоган си плете кошницата с антитерористичния закон. След него всеки като му кажат, че е терорист, автоматично става такъв. Много удобно. Аз не правя разлика между управляващите на тия двдте страни
  • 2 Шулц

    15 8 Отговор
    Там където управлението се води рамо до рамо с религията преобладава фашизъм,исляма е на първо място по-голяма автокрация от него няма
  • 3 БЕНЗИНДЖИЯ

    11 3 Отговор
    Когато Светъ разбера че всички злини се случват заради тях всички ще бъдат наясно че са огромни манипулатори и убийци който водят геноцит в Светъ всеки ще го гони под дърво и камък за да ги убие това го пише в книги но малко разбират това затова е все още нищо не се е разбрало защото са лукави като самия дявол
  • 4 мхм

    9 3 Отговор
    не че не е прав, рязания ... ама неговата работа мяза малко на приказката присмяла се овцата на козата, че й се гледа п...та.
  • 5 1234

    16 1 Отговор
    Искам същия закон и в България! Евреите са най големите лицемери. приемат си законина сорос ни кара да сме толерантни. За това ще има нов холокост за койтобще са си виновни само те
  • 6 Я виж

    9 1 Отговор
    Мен отдавна ме съмнява че спонсорите на Хитлер са същите на Израел.Тактиката и отношението към другите народи е съща.По мое мнение може да се прави паралел между действията на нацистите и сегашен Израел в уникалността на техните народи.За нацистите евреите бяха долни,а за сегашните евреи на същото положение са арабите.Нищо чудно и да организират масовото изселване на арабите към Европа,а който не иска и неможе бива убит по един или друг начин.(вместо газови камери).
  • 7 Borislav Popov

    12 0 Отговор
    То един германец го е разбрал още през четиридесетте години.

    Коментиран от #14

  • 8 Да да

    1 10 Отговор
    Комедианта повтаря постановката! Скоро пак ще заприказва за ембарго! Този е по-смешен от Вова и заслужа Оскар за комедия с трагични последици :) Дано скоро демокрацията победи отново в турция!
  • 9 Иванов

    11 3 Отговор
    Турция и Израел си приличат в много отношения, като и в двете държави да не си кюрд или палестинец. Реджеп вижда сламката в окото на Нетаняху, но не и царевичанката в своето око. И двете държави са силно пакостливи към съседите си, надути и високомерни и не признават другите за хора.

    Коментиран от #10

  • 10 Хасан

    1 10 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    Не си прав..половината министерски съвет на Турция са кюрди..кюрдите си имат най различни партии но само една от тях е забранена а тя е марксистко ленинската терористичгна а организация ПКК ,която използва наисилие и терор за постигане на политически цели....докато в Израел няма араби министри и деца с прашки се убиват...могат да ги арестуват а не да убиват
  • 11 555

    8 4 Отговор
    Говори човекът, който отрича ужасните турски геноциди, лидерът на изнасилваци на малки деца и бабички ...........
  • 12 Расулюлах

    3 0 Отговор
    Ердоган ги заколи с 1 дума хахаххаха юдеите
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 777

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Но вместо да ги изкорени до шушка и после да удари червенобузестите англичани и идиотите гринговци направи най голямата глупост да нападне СССР и си подписа присъдата.
  • 15 Реалист 2

    0 0 Отговор
    Мишке проклета "Реалист 1".Хубаво си се поразбъркал хомогенно в Чифутия-Исраел,Кашерно аки(израелски екстременти) с ориз,това ядете вие крипто евреите!
    Кой ти скъса гризаческата опашка бе ? Държавата Исраел беше Кутията на Пандора за целия свят.

    Пуших си на пътя и се развали автобусът-шофьорът ме попита дали мога да му помогна,развалил се рейса,карал цял автобус с евреи.
    казах му,че не мога да му помогна,имам само една микровалнова печка,съжалявам.Хааа-хахаха...
Новини по държави: