Отидете към основна версия

16 143 52

Огромен скандал с Барак Обама

  • барак обама-
  • президент-
  • сащ

Неговата администрация отпуснала пари за терористи

Администрацията на бившия президент на САЩ Барак Обама е разрешила грант от $ 200 000 за групировка, контролирана от „Ал Кайда“, съобщи „Дейли Мейл“.

Скандалната финансова инжекция беше разкрита от Близкоизточния форум и за нея беше съобщено в „National Review”.

Агенцията за ислямска помощ е основана през 2004 година за финансиране на терористична дейност. Тя имала доказани връзки с Осама бин Ладен. Тя е базирана в Судан.

Сумата от 200 000 долара е част от по-голямо дарение, насочено към евангелистка благотворителна организация в африканската държава. Цялото дарение възлиза на 723 404 долара, а въпросните 200 000 са били предвидени директно за ISRA.

Голямото дарение е било направено за организацията „World Vision”. Парите са били предназначени за хуманитарна помощ, медикаменти и вода за бедстващите в Судан.

Сумата е била отпусната от Американската агенция за международно развитие, коятопрез 2014 е заявила на „World Vision“, че трябва да прекрати контактите си с организацията. Все пак от там поискали да получат парите, тъй като от ISRA са ги заплашили с дело.

Все пак от администрацията на Обама са отпуснали парите, дори след като разбрали, че те ще отидат в организация, свързана с терористи. От тогава от Американската агенция за международно развитие преразглеждат внимателно политиките си. Все още няма коментар от офиса на Обама.

Твърди се, че трансферите са станали по време на неговия мандат. Все още не е ясно как са били използвани средствата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • САЩ финансират насилието в Никарагуа

    Президентът на Никарагуа Даниел Ортега заяви, че има доказателства, за това, че САЩ финансират сблъсъците в страната, съобщи РИА Новости. „Ни ...
    05.08.2018
    2 323
    19
  • САЩ и Австралия готвят удари срещу Иран

    Американски и австралийски военни планират удари срещу ядрени обекти в Иран, съобщи ABC. Твърди се, че от Пентагона вече са стоварили бойни самолет ...
    27.07.2018
    4 036
    65
  • Тръмп с остра атака към Обама

    Американският президент Доналд Тръмп заяви, че администрацията на неговия предшественик Барак Обама не е направила нищо през 2016 година, когато се по ...
    14.07.2018
    2 124
    7