Отидете към основна версия

1 867 4

Стихиийни валежи по турското черноморие

  • турция-
  • черноморие-
  • валежи

Бедствено положени в Орду

Стихийни валежи в окръг Орду в Източното Черноморие на Турция причиниха срутване на мостове, затвориха пътища, десетки хора останаха в плен на стихията.

Няма жертви, но има около 165 ранени. Спасителни екипи с хеликоптери са оказвали помощ на ранените .Една част се превозени в болници.

Тревожната обстановка остава.Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, който привечер пристигна в пострадалия район, заяви, че има много материални щети. Залят е бил магистралният път Орду-Самсун, който е единствената магистрала в този район и е затворен за движение. Връзката с град Орду се осъществява по въздуха.

Най-тежка е обстановката в общините Юние и Фатса и Чайбашъ. На места са паднали около 96 л дъжд. Срутени са 8 моста.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че всички щети и пострадали ще бъдат обезщетени от държавата. Дал съм необходимите нареждания за това, каза Ердоган, цитиран от медиите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Турция ще строи още една АЕЦ в Тракия

    Турция има намерение да започне строителството на трета атомна електроцентрала. За това съобщи министърът на енергетиката Фатих Донмез, цитиран от CNN ...
    08.08.2018
    4 629
    22
  • Турция създава космическа агенция

    В Турция ще създадат космическа агенция до края на тази година. Това заяви турският министър на промишлеността и технологията Мустафа Варанк, цитиран ...
    07.08.2018
    2 727
    35
Новини по държави: