Last news in Fakti

9 Август, 2018 08:59 1 859 4

Стихиийни валежи по турското черноморие

  • турция-
  • черноморие-
  • валежи

Бедствено положени в Орду

Стихийни валежи в окръг Орду в Източното Черноморие на Турция причиниха срутване на мостове, затвориха пътища, десетки хора останаха в плен на стихията.

Няма жертви, но има около 165 ранени. Спасителни екипи с хеликоптери са оказвали помощ на ранените .Една част се превозени в болници.

Тревожната обстановка остава.Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, който привечер пристигна в пострадалия район, заяви, че има много материални щети. Залят е бил магистралният път Орду-Самсун, който е единствената магистрала в този район и е затворен за движение. Връзката с град Орду се осъществява по въздуха.

Най-тежка е обстановката в общините Юние и Фатса и Чайбашъ. На места са паднали около 96 л дъжд. Срутени са 8 моста.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че всички щети и пострадали ще бъдат обезщетени от държавата. Дал съм необходимите нареждания за това, каза Ердоган, цитиран от медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    3 7 Отговор
    ЗАБЕЛЕЖЕТЕ САМО ПРОПАГАНДАТА НА ТУРЦИЯ, ЧЕ НИКОГА ПРИ ГОЛЕМИ БЕДСТВИЯ ПРИ ТАКЪВ МАЩАБ НЕ ОБЯВЯВАТ ЧЕ ИМАТ ЖЕРТВИ!!......ТАМ ВИНАГИ ИМА САМО "РАНЕНИ"....
    ЯВНО ИМА ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ ТОВА ДА СТАВА ДУМА ЗА КЛИМАТИЧНО ОРЪЖИЕ, ЧРЕЗ ЧОВЕШКА НАМЕСА И ТОВА ТУРЦИТЕ ГО ЗНАЯТ, НО НЕ МОГАТ ДА ДОКАЖАТ, И НИКОГА НЕ ОБЯВАВАТ ,ЧЕ ИМАТ ЖЕРТВИ.....!!!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЪРП":

    Колкото си смешен два пъти повече си ЖАЛЪК.

    Коментиран от #4

  • 3 ........

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЪРП":

    А то в Бг сигурно е по различно в Варна в кв.Аспарухово когато стана наводнението да не би да казаха истината
  • 4 ЪРП

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    МНОГО ТИ Е ГЛАДИЧКО МОЗЪЧЕТО МИЖИТУРКА!!!!!.......
Новини по държави: