Отидете към основна версия

2 799 10

Северна Корея: САЩ се готвят за инвазия!

  • северна корея-
  • инвазия-
  • учения-
  • сащ-
  • обвинения

Двойна игра на американците

Снимка: БТА/ AP

Северна Корея обвини Съединените американски щати, че се готвят за инвазия в страната, докато „с усмивка на лице“ водят преговори с режима в Пхенян, предаде Си Ен Ен.

Печатният орган на Работническата партия пише, че се забелязва движение на американски войници в региона като мащабен план за инвазия в страната. Вестникът осъди действията на американците, които „с усмивка“ водели дипломатически разговори, докато в същото време планирали свалянето на режима в Пхенян.

Севернокорейският вестник описва като „изключително провокативни и опасни“ маневрите на американските сили. В Пхенян имали информация, че САЩ са изпратили елитни войници във Филипините. Подготовката за инвазия включва и елитни звена убийци. Американците отричат да имат подобни намерения, отричат и за учения в региона с цел планиране инвазия в Северна Корея.

Информацията идва дни, след като американският президент Доналд Тръмп нареди на първия си дипломат Майк Помпео да отмени планираната си визита в Северна Корея. „Вашингтон поуст“ предаде, че президентът е отменил визитата на държавния секретар заради „агресивно“ писмо, получено от Северна Корея. Не се споменава съдържанието му.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: